18:58 Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

ΑΑΔΕ: Νέο ταχύτερο Σύστημα Ελέγχου Εισαγωγών για πάνω από 2.200 μεταφορείς

ΑΑΔΕ: Νέο ταχύτερο Σύστημα Ελέγχου Εισαγωγών για πάνω από 2.200 μεταφορείς

Σε παραγωγική λειτουργία θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τη νέα έκδοση (ICS2 v.3) του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ελέγχων Εισαγωγών, που επιταχύνει τη διακίνηση των εμπορευμάτων, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία στους πολίτες και διασφαλίζει περαιτέρω την αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία των τελωνείων.

Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο Ε.2042/2024 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή δίνονται οδηγίες για τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνου στα εισαγόμενα εμπορεύματα πριν ακόμη από την άφιξή τους, σύμφωνα με το Διευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχων Εισαγωγών (ICS2).

Η εφαρμογή της νέας έκδοσης οδηγεί σε ακόμη πιο έγκαιρους και στοχευμένους ελέγχους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ομαλή και γρήγορη διακίνηση του εμπορίου για πάνω από 2.200 εταιρείες μεταφορών.

Ειδικότερα, οι μεταφορείς, οι διαμεταφορείς και οι αντιπρόσωποί τους σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία και τη Βόρεια Ιρλανδία, πρέπει πλέον να υποβάλλουν την προβλεπόμενη συνοπτική διασάφηση εισόδου (ENS) με πλήρη στοιχεία για τα εμπορεύματα, που διακινούνται μέσω θαλάσσης, οδικώς ή με σιδηροδρόμους, ακόμη και για τις ταχυδρομικές και ταχυμεταφορές αποστολές.

Η 3η έκδοση του συστήματος πρόκειται να ολοκληρωθεί σταδιακά έως την 1/9/2025 αντικαθιστώντας το ισχύον σύστημα ICS, σύμφωνα με τις παρακάτω φάσεις ένταξης:

ΑΑΔΕ
Οι βασικές αλλαγές αφορούν στην υποβολή δεδομένων αναφορικά με τον κωδικό εμπορεύματος, τον αριθμό EORI και πληροφορίες για τον αγοραστή/πωλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 535.000 αιτήσεις για τα voucher του κοινωνικού τουρισμού 2024-2025

Μεγαλοοφειλέτες Δημοσίου: Προθεσμία 20 ημερών για ρύθμιση πριν την δημοσιοποίηση του ονόματος τους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας