2:50 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν διαλύονται οι δομές του ΕΟΠΥΥ»

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν διαλύονται οι δομές του ΕΟΠΥΥ»

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν διαλύονται οι δομές του ΕΟΠΥΥ, δεν θα χάσει ούτε ένας γιατρός του Οργανισμού την εργασία του και δεν θα θιγούν εργασιακά δικαιώματα» έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκο και στους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ το μεσημέρι της Τρίτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» σχετικά με τη μετακίνηση 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε μονάδες του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει συζήτηση με το προεδρείο του ΠΙΣ για την εφαρμογή ενός συστήματος ενιαίας δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στο μεταξύ, στα δημόσια Νοσοκομεία επικρατεί αναταραχή, με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους να δείχνουν, με κάθε τρόπο, την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας εργαζόμενων και αλλαγής ρόλου ορισμένων νοσοκομείων. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα νοσηλευτικά ιδρύματα τίθεται σε εφαρμογή την Πέμπτη εξαιτίας μικρής καθυστέρησης που υπήρξε μεταξύ υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και του ΑΣΕΠ. «Μέχρι τα τέλη του μήνα θα είναι όλοι στη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Η θέση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους γιατρούς και εργαζόμενους οι οποίοι έχουν ξεκινήσεις απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» κάνουν από τη Δευτέρα κατάληψη στο ίδρυμα, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ούτε οι γιατροί μένουν με σταυρωμένα χέρια. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλούν σε «λειτουργική κατάληψη» τους συναδέλφους τους που εργάζονται σε κλινικές οι οποίες πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα (π.χ. η ορθοπεδική κλινική του «Αμαλία Φλέμιγκ» μεταφέρεται στο Σισμανόγλειο). Με άλλα λόγια ζητούν από τους γιατρούς να συνεχίσουν να εργάζονται, σε εθελοντική βάση, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες στα νοσοκομεία που «χάνουν» τις συγκεκριμένες κλινικές.

«Δεν απολύεται κανείς από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία» διαβεβαιώνει η υφυπουργός Υγείας

Με την υφυπουργό Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους στη Ψυχική Υγεία. Η υφυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όλης της χώρας.

 

Πηγή: tovima.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας