11:12 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Άδ. Γεωργιάδης: Προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα

Άδ. Γεωργιάδης: Προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα

Στο συμβούλιο των αρμοδίων υπουργών στο Λουξεμβούργο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα συζητηθεί η πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζει η Ελλάδα, που αφορά στην αντιμετώπιση καρκίνου με εμβολιασμό.

«Σήμερα, εδώ στο Λουξεμβούργο, έχουμε μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουμε, για τον εμβολιασμό για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και την ηπατίτιδα Β, αλλά θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πρόσβαση στα φάρμακα. Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης: Δωρεάν στέγη, κίνητρα και 2.100 ευρώ επιμίσθιο στους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά

Νέο μέτρο για την ελάφρυνση του clawback ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας