More

  Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος να πετύχουμε να μείνει το 2020, ως η χρονιά της μεγάλης στροφής για την οικονομική ευημερία

  «Να καταστεί η κρίση ευκαιρία για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της η οικονομία μας είναι ο στόχος«, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, για την παρουσίαση της έκθεσης με θέμα: “Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις”.

  Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των τροποποιήσεων προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού.

  Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε: «αν αξιοποιηθεί σωστά αυτή η δύσκολη χρονιά τότε, δεν θα θυμόμαστε αργότερα, το 2020 ως τη χρονιά του κορονοϊού αλλά ως τη χρονιά προετοιμασίας των επιχειρήσεων για την ανάκαμψη του 2021».

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, με μέθοδο, πείσμα, με στοχοθεσία, με χρονοδιάγραμμα και κίνητρα θα πετύχουμε να μείνει το 2020, ως η χρονιά της μεγάλης στροφής για την οικονομική ευημερία.

  «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι κρίσιμο ζήτημα. Ειδικά σήμερα.Είναι ζήτημα ισόρροπης ανάπτυξης και συνοχής, κοινωνικής και περιφερειακής» είπε ο Νίκος Παππάς τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Κάλεσε τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και τη ΝΔ σε μια νέα συνεδρίαση, «με τη συμμετοχή της οργανωμένης επιχειρηματικότητας αυτή τη φορά, όπως είπε, για να δούμε πως πραγματικά αξιοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τις τράπεζες». Σημειώνεται ότι ήταν θετική η αποδοχή της πρότασης από τον υπουργό Ανάπτυξης.

  Τέλος, ανέφερε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία κρίνονται απολύτως ανεπαρκή για τις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ενώ πρόσθεσε ότι, με τη «βούλα» της Πολιτείας, το 87% των κλάδων είναι πληττόμενοι, μόνο το 10% των επιχειρήσεων ωφελούνται από τα κυβερνητικά μέτρα.

  0 Απόστολος Πόντας γραμματέας τομέα Ανάπτυξης ΚΙΝΑΛ σημείωσε από την πλευρά του, ότι οι προβλέψεις των οικονομικών κύκλων αναφέρουν πως μέχρι το 2023 θα υπάρχουν έντονα προβλήματα λόγω των επιπτώςεων της υγειονοικής κρίσης κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την Κεντρική ΕυρωπαϊκήΤράπεζα και συνολικότερα την ΕΕ

  Ακόμα ανέφερε ότι η ψηφιακή μετάλλαξη για τις ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ανταγωνισμού αλλα δεν ευνοεί ούτε αλλάζει τους τρόπους παραγωγής. «Πάμε σε κλειστές αγορές που έχουν τη δυνατότητα της ψηφιακής ανάπτυξης. Πρέπει να πετύχουμε χαμηλές τιμές και ανταγωνιστικότητα κι αυτό είναι δύσκολο διότι οι συνθήκες με τις οποίες προκρίνουν οι τράπεζες τη χρηματοδότηση και πολύ απαιτητικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως μία από τις προτάσεις για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε τη δημιουργία θερμοκοιτίδων.

  Ο Νικόλαος Σούτας, τομεάρχης Ανάπτυξης της Ελληνικής Λύσης και ο Νικόλαος Μακρόπουλος αντιδημαρχος ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και επενδύσεων του δήμου Αθηναίων σημείωσαν τη σημασία της συνεργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Μποϊκοτάζ προϊόντων από την Τουρκία προτείνει ο Κορκίδης

  Ρόδος: Πρόστιμα 34.000 ευρώ και καταστροφή τουλάχιστον 1500 προϊόντων «μαϊμού» μετά από ελέγχους για παρεμπόριο

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

  Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν σήμερα τα 20 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, με τα μισά...

  Ανακοίνωσε Τσιμίκα η Λίβερπουλ

  Ο Κώστας Τσιμίκας μετακομίζει οριστικά στο Μέρσεϊσαϊντ, αφού η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ανακοίνωσε την απόκτησή του 24χρονου αριστερού μπακ που...

  Ο µεγαλειότατος είναι γυµνός

  Ο τέως, Χουάν Κάρλος (ετών 82), αυτοεξορίστηκε στον Αγιο ∆οµίνικο, υπό το βάρος της µίζας ΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - παρέα με τα εκατομμύρια που φαίνεται...

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Αν. Μεσόγειο

  Να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, καλεί την Άγκυρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και εκφράζει για μια ακόμα φορά...

  Ο Ιβάν ο τροµερός σε business & λουκέτα

  ΓΙΑ «ΝΤΑΜΠΛ στην ανάπτυξη» έγραφε στις 26 Ιανουαρίου 2020 το «Έθνος» σε μία αγιογραφία του Ιβάν Σαββίδη. Τότε που αγνοούσαν όλοι και τις επιπτώσεις...