11:16 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Άδωνις Γεωργιάδης: "Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”

Άδωνις Γεωργιάδης: "Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε από από λίγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων του MEGA για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που εκπνέει ‪στις 30 Απριλίου‬, ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο. Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο «οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα.

Επίσης ο υπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη με τις εισπρακτικές εταιρείες αυτή προβλέπει μεταξύ των άλλων την αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες στους πιστούχους που δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη.

 

Χθες Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε χθες ότι από σήμερα κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες, ενώ αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

«Από αύριο (δηλαδή σήμερα) κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρίες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

«Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η σχετική απόφαση, για την αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Η αναστολή θα έχει ισχύ για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας