14:13 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Αεροπειρατεία Μινσκ: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε από το αεροπλάνο

Αεροπειρατεία Μινσκ: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε από το αεροπλάνο

Ιάσων Ζήσης ονομάζεται, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Belarus 1 της Λευκορωσίας, ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ μαζί με τον Ρόμαν Προτάσεβιτς, τη σύντροφό του και ακόμη δύο άτομα, προτού συνεχιστεί η πτήση για το Βίλνιους της Λιθουανίας, μετά την κρατική αεροπειρατεία Λουκασένκο.

Ο κ. Ζήσης είναι διδάκτωρ στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι της Λευκορωσίας.

To Belarus 1 παρουσίασε και τους τρεις επιβάτες οι οποίοι κατέβηκαν και αναφέρθηκε στον Έλληνα, λέγοντας ότι ταξίδευε στο Βίλνιους και στη συνέχεια θα πήγαινε στο Μινσκ για να δει τη σύζυγό του. Ως εκ τούτου, αποβιβάστηκε, επειδή βρέθηκε εκεί απευθείας, λόγω της προσγείωσης.

Οι άλλοι δύο επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν είναι, σύμφωνα με την τηλεόραση της Λευκορωσίας, μία γυναίκα που κατά την κρατική τηλεόραση ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα, η οποία ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Το Belarus 1 αντικρούει τους ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για «άρρωστες φαντασιώσεις και εφευρέσεις», παρουσιάζοντας τις συνεντεύξεις των τριών ατόμων που τελικά έμειναν στον Μινσκ.

Ο Έλληνας λέει στο τέλος του βίντεο: «Πετούσα για το Βίλνιους από όπου θα είχα μια δεύτερη πτήση για το Μινσκ. Για να συναντήσω τη γυναίκα μου. 15 λεπτά πριν την προσγείωση μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένα θέμα ασφαλείας και ότι θα προσγειωθούμε στο Μινσκ».

Η ενδεχόμενη εμπλοκή του Έλληνα στην υπόθεση ερευνάται ήδη από τις αρχές της Λιθουανίας σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Δείτε επίσης:

Οργή Νέας Δημοκρατίας για τη στάση ΣΥΡΙΖΑ και την κρατική αεροπειρατεία στη Λευκορωσία

Βίντεο της κρατικής τηλεόρασης Λευκορωσίας: Ο Προτασέβιτς ομολογεί ότι οργάνωσε κινητοποιήσεις στο Μινσκ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας