8:41 Σάββατο 21 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 18 και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 18 και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Στην Αυστρία, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Αυτό λέει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση. Η υποχρέωση εμβολιασμού θα πρέπει να ισχύει για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και όχι, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, από την ηλικία των 14 ετών.

Οι έλεγχοι θα πρέπει να ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν (Πράσινοι). Για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν, επιβάλλεται πρόστιμο 600 ευρώ και 3600 ευρώ, εάν δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση εμβολιασμού και αφήσουν να παρέλθει η ημερομηνία εμβολιασμού.

Ο νόμος ισχύει για όλα τα άτομα που διαμένουν στην Αυστρία. Εξαιρέσεις γίνονται για εγκύους και άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους. Όσοι έχουν αναρρώσει θα πρέπει να απαλλάσσονται για 180 ημέρες (δηλαδή 6 μήνες).

Το κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει τον νόμο την Πέμπτη (20 Ιανουαρίου). Αυτό θεωρείται τυπικό γιατί ο κυβερνητικός συνασπισμός του συντηρητικού ÖVP και των Πρασίνων έχει την απαραίτητη απλή πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμα

Πορεία αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη

Θύελλα αντιδράσεων για την απέλαση του Τζόκοβιτς – «Επιστρέφουμε σε σκοτεινούς αιώνες»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας