14:04 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αυτά ζήτησαν φέτος τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη!

Αυτά ζήτησαν φέτος τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη!

 

Χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα έστειλαν και φέτος γράμμα στον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη για να ζητήσουν το δώρο τους. Κάποια παιδιά ζήτησαν ένα παιχνίδι, κάποια ζήτησαν δώρο για τους γονείς τους, άλλα λίγο αναποφάσιστα δεν ήξεραν τι δώρο να διαλέξουν και άφησαν τον Άγιο να επιλέξει τι δώρο θα τους φέρει!

Τις ημέρες των γιορτών τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ, που είναι ειδικά για τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη, γέμισαν από  χιλιάδες χρωματιστούς φακέλους.

Τα ΕΛΤΑ με τη δράση τους «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» συνεχίζουν για 28η χρονιά να απαντούν στα γράμματα των παιδιών, κάνοντάς τα να νιώθουν ότι ο αγαπημένος τους Άγιος παρέλαβε το γράμμα τους , ότι υπάρχει κάτι πιο έξω από το στενό περιβάλλον του που ανταποκρίνεται στην ανάγκη του για επικοινωνία.

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι με ανακοίνωση τους δήλωσαν:

Τα γράμματα με παραλήπτη τον Αϊ Βασίλη, ξεχωρίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη την Ελλάδα και διαβιβάζονται καθημερινά στον Τομέα  Δημοσίων  Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που έχει την ευθύνη αυτής της ετήσιας δράσης. Εδώ τα γράμματα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σε όσα δεν έχουν στοιχεία αποστολέα και σε εκείνα που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση αποστολέα. Μόνο στη δεύτερη κατηγορία έχουμε τη δυνατότητα να «απαντήσουμε». Η απάντηση δεν είναι απάντηση του Αϊ Βασίλη. Είναι μια προσεκτικά επιλεγμένη κάρτα, πολύχρωμη και χαρούμενη, με ένα μικρό κείμενο που διαβεβαιώνει τον αποστολέα ότι το γράμμα του έφτασε στον προορισμό του μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Για εμάς τους Ταχυδρομικούς, αυτή η διαδικασία είναι μια ακόμη έκφραση του κοινωνικού ρόλου του Ταχυδρομείου. Ο ρόλος και η λειτουργία των ΕΛΤΑ εδώ και 189 χρόνια, το δέσιμο και οι στενές σχέσεις που έχει οικοδομήσει το Ταχυδρομείο με την Ελληνική Κοινωνία, εκφράζεται απόλυτα σε αυτή τη δράση. Δεν κινούμαστε με στόχο την αύξηση εσόδων (τα γράμματα στον Αϊ Βασίλη δεν απαιτούν γραμματόσημο) δεν είναι διαφημιστική κίνηση και διαδικασία, δεν είναι προωθητική ενέργεια, δεν είναι δηλαδή επιχειρηματική κίνηση, αλλά καθαρά ανταπόκριση σε όλους αυτούς που θέλουν αυτές τις γιορτινές μέρες να επικοινωνήσουν, να «μιλήσουν» να καταθέσουν τις επιθυμίες και τις σκέψεις τους.

  

Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια του Άγιου Βασίλη

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας