3:06 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Με το στρατηγικό πλάνο, που σχετίζεται με την επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας να οριοθετείται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τον επόμενο μεγάλο κύκλο των σχεδιασμών της για την πανδημία. Και αυτός δεν είναι άλλος από το πλάνο για τον εμβολιασμό της κοινότητας και την εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, που θα είναι ένα από τα κομβικά κομμάτια στο παζλ της πειθούς.

Στις δώδεκα το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, η οποία έθεσε στο μικροσκόπιό της ζητήματα που σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Η χώρα μας θα παραλάβει τα πρώτα φορτία είτε στα τέλη Δεκεμβρίου, είτε στις αρχές Ιανουαρίου, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα:

-Θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, κατανεμημένα στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή.

-Εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Αν παραληφθούν περισσότερα εμβόλια -τον ίδιο μήνα- ενδέχεται, εφόσον χρειαστεί, να δρομολογηθεί η δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.

-Πρώτα θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

-Οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίσουν εμβολιασμό μέσω SMS, διαδικτυακά, ή τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

-Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρξει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

“Η ταχύτητα και η συμμετοχή θα είναι δύο σημαντικές πτυχές στην υλοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας, ώστε να χτιστεί με γρήγορους ρυθμούς ένας ικανός βαθμός ανοσίας στην κοινότητα και να περιοριστεί η δυνατότητα του ιού να διασπείρεται”, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο

Γ. Πλακιωτάκης: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στην ΜΕΘ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας