15:07 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα ξενοδοχείο

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα ξενοδοχείο

Μπαίνοντας στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ίσως θεωρείτε ότι το πιο βρώμικο σημείο του είναι στην τουαλέτα. Κι όμως δεν είναι έτσι. Το μπάνιο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου καθαρίζεται πολύ καλά από το προσωπικό του. Ωστόσο για κάποια πράγματα δεν υπάρχει χρόνος να καθαριστούν τόσο σχολαστικά. Ποιο είναι λοιπόν το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα ξενοδοχείο;

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα μικρόβια σε ένα δωμάτιο όσο καλά κι αν έχει καθαριστεί αυτό από το προσωπικό. Έρευνα που έκανε το BBC Travel σε τακτικούς ταξιδιώτες έδειξε ότι μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί αν όχι το πιο βρώμικο αλλά σίγουρα ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα. Έτσι όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το τηλεκοντρόλ το καθαρίζουν πρώτα με ένα ειδικό μαντηλάκι καθαρισμού. Παλιότερη μελέτη για το πόσα μικρόβια συγκεντρώνονται σε ένα ξενοδοχείο έδειξε ότι ένα τυπικό δωμάτιο εμφανίζει 67,6 αποικίες βακτηριδίων ανά τετραγωνικό εκατοστό. Είναι μεγάλο ποσοστό αν σκεφτεί κανείς ότι στα νοσοκομεία μπορεί να συναντήσει λιγότερες αποικίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο self test δωρεάν σε όλους τους πολίτες για τις γιορτές- Tι είπε ο Μητσοτάκης (Βίντεο)

Παράταση στις Notam για ταξίδια από και προς τα νησιά


Ακόμη ένα αντικείμενο που συγκεντρώνει πολλά μικρόβια είναι το πάπλωμα και οι κουβέρτες στα κρεβάτια καθώς δεν καθαρίζονται μαζί με τα σεντόνια και τα άλλα λευκά είδη. Επίσης σκέψου ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανεβαίνουν πάνω στο κρεβάτι (όταν έχει το πάπλωμα) ακόμη και με τα παπούτσια τους. Καλύτερα, λοιπόν, να το απομακρύνεις όταν θες να κάτσεις με τις πιζάμες σου.

  

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μπεις σε ένα ξενοδοχείο και συγκεκριμένα στο δωμάτιο που έχεις κλείσει, πέρασε ένα καθάρισμα το τηλεκοντρόλ. Ακόμη και αν έχουν προνοήσει να το καθαρίσουν, θα χάσεις απλώς δύο λεπτά από το χρόνο σου.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Πηγή: exploringgreece.tv

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας