4:07 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

«Αυτό είναι το σχέδιο μεταρρυθμιστικής τομής που κατήγγειλε η ΝΔ»

«Αυτό είναι το σχέδιο μεταρρυθμιστικής τομής που κατήγγειλε η ΝΔ»

«Πριν από ένα μήνα η χώρα βρέθηκε στο χείλος της πολιτικής αποσταθεροποίησης και μέσα στη δίνη πολιτικής κρίσης. Αιτία: η αιφνίδια, μονομερής και αυταρχική πράξη του κλεισίματος της ΕΡΤ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ που ψηφίστηκε σήμερα τη Βουλή.

«Το “μαύρο”σόκαρε την ελληνική κοινωνία. Δημιούργησε θέμα δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι οι Υπουργοί, που είχαν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν υπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν θα επικυρώσει όταν έρθει στη Βουλή», ανέφερε ο Κ. Τριαντάφυλλος, προσθέτοντας: « Προσοχή, όμως! Απαιτείται σεβασμός προς τους εργαζόμενους, από κάθε πλευρά. Κύριοι Υπουργοί, στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συνεπείς και δημιουργικοί. Υπήρξαν και νεκροί στον αγώνα για την ενημέρωση. Γι αυτό επιβάλλεται να υπάρξει αξιολόγηση».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Κύριε Τσίπρα, ναι! Η ΕΡΤ είναι ένα μελίσσι. Όμως σε κάθε μελίσσι υπάρχουν εργάτες, κηφήνες και βασίλισσες. Εμείς είμαστε με τους εργάτες. Γι αυτό απαιτούμε: Αξιοκρατία, Αξιολόγηση, Αντικειμενικότητα».

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Τριαντάφυλλος είπε: «Το 2009 η ΕΡΤ είχε 3.700 μόνιμους υπαλλήλους και 1.100 συμβασιούχους, ζημιές 122 εκατ. και ληξιπρόθεσμες οφειλές 80 εκατ. Στο τέλος του 2012 οι μόνιμοι υπάλληλοι ήταν κατά 1050 λιγότεροι, και οι συμβασιούχοι κατά 950 λιγότεροι, υπήρχε πλεόνασμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το σημερινό νομοσχέδιο αποτελεί μεταρρύθμιση; Ναι, είναι μεταρρύθμιση! Το υποστηρίζει και ο κ. Αλιβιζάτος, με επιφύλαξη για τις μεταβατικές διατάξεις. Το υποστηρίζει και η EBU, η οποία ταυτοχρόνως συνεχίζει να μεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Αυτό είναι το σχέδιο μεταρρυθμιστικής τομής, που κατήγγειλε η ΝΔ και ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως αντιπολίτευση, όταν το εισηγήθηκε ο τότε Υπουργός, κ. Μόσιαλος! Πότε θα συζητήσει η Βουλή με την γλώσσα της αλήθειας;».

Επανερχόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Κύριε Τσίπρα, είπατε ότι είστε υπέρ της ΕΡΤ. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε με βάση την αντικειμενικότητα, τον πλουραλισμό και τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα, και όχι στην παλιά ΕΡΤ. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, στην ΕΡΤ που είχατε απαξιώσει με τις δηλώσεις σας. Γιατί δηλώνετε “ΟΧΙ σε όλα” στο παρόν νομοσχέδιο;»

Επίσης, ο Κ. Τριαντάφυλλος ανέφερε: «Με το σημερινό νομοσχέδιο ορίζεται η αναγκαιότητα ενός επιχειρησιακού σχεδίου και διασφαλίζεται η ανατροπή επιζήμιων πρακτικών της κομματικοποίησης και της αδιαφάνειας. Προωθείται ο εκσυγχρονισμός. Και φεύγουμε από τον ασφυκτικό κρατικό –κομματικό έλεγχο. Επιτυγχάνεται θεσμικό πλαίσιο για: δημόσια και όχι κυβερνητική-κρατική ραδιοτηλεόραση, ανεξάρτητη-ανοιχτή-διαφανή, ελεγχόμενη από τους πολίτες και όχι την κυβέρνηση, ανταγωνιστική-ποιοτική, βασισμένη στους Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς. Απαιτούνται εξορθολογισμός και συγχωνεύσεις. Στόχοι μας: ενημέρωση, πολιτισμός, ψυχαγωγία.

Η σύγχρονη, ποιοτική, ανταγωνιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση, που προάγει τον δημόσιο διάλογο, είναι ακρογωνιαίος λίθος στον στόχο μας για μια ώριμη δυτικού τύπου δημοκρατία».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας