21:09 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αυτό είναι το σπίτι όπου πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο μικρός Μπεν πριν εξαφανιστεί (φωτό)

Αυτό είναι το σπίτι όπου πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο μικρός Μπεν πριν εξαφανιστεί (φωτό)

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού όπου πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο μικρός Μπεν Νίνταμ, προτού εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1991, ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας από τη Daily Mail.

1

2

Το σπίτι ανήκει στους γονείς της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, και στις φωτογραφίες είναι έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης, καθώς εμφανίζεται ετοιμόρροπο, και αραιά επιπλωμένο, με μισοκατεστραμμένα έπιπλα, και ρωγμές στους τοίχους.

Το μικρό αγόρι, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 25 χρόνια, εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει στην αυλή του πέτρινου αυτού σπιτιού, πριν εξαφανιστεί και χαθούν τα ίχνη του.

3

4

5

Μάλιστα, την ημέρα της εξαφάνισής του, ο παππούς του μικρού Μπεν έκανε εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι.

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές Αρχές συνέχισαν και σήμερα, για Τρίτη ημέρα, τις έρευνες στην Κω, με στόχο την ανεύρεση στοιχείων που θα ρίξουν φως στην εξαφάνιση του μικρού αγοριού.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το μόνο εύρημα που ίσως έχει σχέση με την υπόθεση είναι ένα κομμάτι υφάσματος, το οποίο εστάλη για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια, ενώ κάποια οστά που είχαν εντοπιστεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπων των Βρετανών αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε ζώα.

Οι έρευνες πλέον εστιάζονται στο σημείο του ακινήτου, στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου δέκα ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε σχετικά ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

8 eksafanisi

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές Αρχές σκοπεύουν να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -«καρότα» όπως λέγονται- για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια στη χώρα τους, μήπως εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν έπειτα από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν απαντήσεις, έστω και ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης, στη διάθεση των βρετανικών Αρχών είναι και μία ακόμη φωτογραφία, στην οποία ο μικρός Μπεν φορά ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια, τα οποία είχαν αγοραστεί από το νησί.

ereunes 2

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ίσως φόραγε αυτά τα σανδάλια» σημείωσε σχετικά ο κ. Κάζινς, ενώ τα κλιμάκια των Βρετανών ήρθαν σε επικοινωνία με μία αντίστοιχη επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να τους φτιάξουν ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012.

ereynes

6

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας