6:17 Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Αυτοί είναι οι Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ - Σοκάρουν οι διάλογοι με τον "εγκέφαλο" στο Ιράν

Αυτοί είναι οι Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ - Σοκάρουν οι διάλογοι με τον "εγκέφαλο" στο Ιράν

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, ο 29χρονος Χουσείν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη και η ομάδα της Αθήνας αποτελούμενη από τρία άτομα συνθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκρατικό πυρήνα της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη. Το protothema.gr αποκαλύπτει τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν την εβραική συναγωγή στου Ψυρρή.

Σοκάρουν οι διάλογοι του “εγκεφάλου” στον Ιράν με τον Χάιντερ

Ο 27χρονος Χαϊντέρ εμφανίζεται αποφασισμένος να εκτελέσει τις εντολές του “εγκεφάλου” που φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη και να συνδέεται με τη Δύναμη Κουντς, και να σκορπίσει τον θάνατο μέσα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

“Εγκέφαλος”: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία.
Χαϊντέρ: “Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
“Εγκέφαλος”: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
Χαϊντέρ: Θα γίνει. Σου το υπόσχομαι. Και από τον κάθε νεκρό και τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
“Εγκέφαλος”: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Σε άλλο διάλογο αναφέρουν:

“Εγκέφαλος”: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να βγάλει δυο – τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως -μόλις τελειώσουμε με τις ελιές- να είμαστε δυο – τρία άτομα, να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Σε ένα από τα μηνύματα, ο “εγκέφαλος” αναφέρει ότι θα φυγάδευε τους δύο Πακιστανούς συλληφθέντες στο Ιράν και θα τους άνοιγε εστιατόριο. Πρόκειται για άτομα που ήταν ικανά για όλα, με τάσεις αυτοπροβολής και εύκολα να χειραγωγηθούν. Είχαν δηλαδή το ιδανικό προφίλ για να επιλεγούν από την τρομοκρατική οργάνωση να εκτελέσουν αιματηρή επίθεση με ιδεολογογικό κίνητρο.

Η επιχείρηση “Υάκινθος”

Η επιχείρηση της ΕΥΠ για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου είχε την κωδική ονομασία “Υάκινθος” και ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2022. Οι Πακιστανοί ήταν δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους και άλλαζαν συνεχώς μέρος. Μεταξύ άλλων, είχαν δουλέψει και σε μαγαζιά στο Λαγανά, στη Ζάκυνθο, περιμένοντας την εντολή του “εγκεφάλου” για το αιματοκύλισμα.

Ο Χαϊντέρ

O 27χρονος Σαίντ Ιρτάζα Χαϊντέρ

O 27χρονος Σαίντ Ιρτάζα Χαϊντέρ

O 27χρονος Σαίντ Ιρτάζα Χαϊντέρ

O 27χρονος Σαίντ Ιρτάζα Χαϊντέρ

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και οι τρεις της Αθήνας καθώς φαίνεται να μιλούσαν όλοι μαζί σε κλειστά γκρουπ διαδικτυακών εφαρμογών, με ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει σχέση μέσω ποινικών και κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με ομοεθνείς τους ακόμη και Αλβανούς αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές. «Αυτός είναι καλός. Έχει κάνει και φυλακή» φέρεται να λένε σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι αρχές.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν συζητήσει ακόμη και για τις τιμές και τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να δολοφονήσουν. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν να εντοπίσουν από τον χώρο των ποινικών έμπιστους ανθρώπους που θα τους παρέδιδαν τα όπλα καθώς δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον σύνδεσμο στην Τεχεράνη να κάνουν γρήγορα και να μην χάνουν χρόνο για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, φέρεται να τους λέει ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό για να γαζώσουν αθώους πολίτες του εστιατορίου – συναγωγής της οδού Αισώπου, να βάλουν μερικές φιάλες υγραερίου και να τους τινάξουν στον αέρα.

Ο Χουσεΐν

O 29χρονος, Χουσείν Αμπίντ

O 29χρονος, Χουσείν Αμπίντ

O 29χρονος, Χουσείν Αμπίντ

O 29χρονος, Χουσείν Αμπίντ

 

Σύμφωνα με συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν του 30χρονου Πακιστανού που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο επιχειρησιακό αρχηγό της Αθήνας τον Χαιντέρ που ζει στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει ενώ τον κατηύθυνε και πως θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η “Κυρά του Έβρου” απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και Ίντερνετ και επικοινωνεί με ολόκληρο τον κόσμο από το ακριτικό δέλτα του ποταμού

Ο «κοντός», ο «χοντρός» και οι ελληνικές ετικέτες σε βουλγαρικό αλκοόλ!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας