20:08 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Αυτοκτονία σε ζωντανή μετάδοση

Αυτοκτονία σε ζωντανή μετάδοση
 • Ένιωθε αθώος, δεν ήθελε να εκτίσει ποινή για εγκλήματα πολέμου και τελικά αυτοκτόνησε
 • Το δηλητήριο που κατάπιε σε ζωντανή μετάδοση όταν ο δικαστής τον καταδίκασε για εγκλήματα πολέμου έκανε τη δουλειά του
 • Ποιος ήταν ο Σλόμπονταν Πράλιακ, γνωστός με το προσωνύμιο “Χασάπης των Βαλκανίων”

   

  Εξέπνευσε τελικά σε νοσοκομείο της Χάγης σε ηλικία 72 ετών ο Σλόμπονταν Πράλιακ, ο διοικητής των δυνάμεων των Κροατών της Βοσνίας στη διάρκεια του πολέμου στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το επίσημο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina. Ο Πράλιακ κατάπιε νωρίτερα δηλητήριο από ένα φιαλίδιο, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που επιβεβαίωνε την καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη, στο εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία,

  Ο Πράλιακ ήταν μεταξύ των έξι καταδικασθέντων για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταπάτηση των Συνθηκών της Γενεύης εναντίον των μουσουλμάνων της Βοσνίας στη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου το 1992-1995. Οι έξι ήταν πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Κροατικού Συμβουλίου Άμυνας και είχαν καταδικαστεί από τον Μάιο του 2013 με ποινές κάθειρξης μεταξύ 10 και 25 ετών.

  Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, με την ετυμηγορία που επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 29 Νοεμβρίου να αποτελεί την τελευταία «παράσταση» του ΔΠΔ που ολοκληρώνει τη δράση του στα τέλη του έτους. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Καρμέλ Άγκιους ανακοίνωσε την απόφαση του Συμβουλίου Εφέσεων να διατηρήσει τις πρωτόδικες ποινές για 25ετή κάθειρξη του Γιαντράνκο Πρλιτς, 20ετή για τον Μπρούνο Στόιτς και επίσης 20ετή για τον Σλόμπονταν Πράλιακ.

  Ωστόσο, όταν ο τελευταίος άκουσε την ετυμηγορία και πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση της απόφαση για τον τέταρτο κατηγορούμενο Μιλιβόι Πέτκοβιτς, ο 72χρονος Πράλιακ φώναξε «δεν είμαι εγκληματίας, απορρίπτω την καταδίκη» και στη συνέχεια έφερε στα χείλη του ένα φιαλίδιο, με τη δικηγόρο του να φωνάζει πως ο εντολέας της είχε πιει δηλητήριο.

  Σύμφωνα με δικηγόρο που βρισκόταν στην αίθουσα, ο Πράλιακ, μόλις ήπιε από το φιαλίδιο, έπεσε στην καρέκλα του. Ο Άγκιους αμέσως ανέστειλε τη διαδικασία και ζήτησε να έρθει γιατρός στην αίθουσα, αλλά και να κλείσουν οι κουρτίνες στα δωμάτια παρακολούθησης της συνεδρίασης.

 

Βίντεο που σοκάρει: Ήπιε δηλητήριο φωνάζοντας «δεν είμαι εγκληματίας πολέμου»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας