23:44 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – «Προ των πυλών» νέες ανατιμήσεις σε ψωμί και ζυμαρικά

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – «Προ των πυλών» νέες ανατιμήσεις σε ψωμί και ζυμαρικά

Σε απόγνωση βρίσκονται οδηγοί και νοικοκυριά με το «ράλι» αυξήσεων σε καύσιμα και βασικά αγαθά κατανάλωσης.
Ο καθηγητής Οικονομικών, και πρόεδρος του ΚΕΠΕ, Παναγιώτης Λιαργκόβας μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τις αυξήσεις «φωτιά» στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο.

Ερωτηθείς για το τι μέτρα μπορούν να παρθούν άμεσα, απάντησε πως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι η έσχατη λύση καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει άλλα μέτρα επιμέρους και μή, τα οποία πρέπει να δούμε τι αποτελέσματα θα αποφέρουν.

Τόνισε πως το πρόβλημα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης είναι πως επείδη η σημασία του για τα έδσοδα της χώρας είναι πολύ μεγάλη, στην περίπτωση μείωσής του, θα μειωθούν και τα φορολογικά έσοδα με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίσει πρόβλημα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: ΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΙΜΑ και εύρημα στην Ίριδα

Ακρίβεια: Απελπισία για τις αυξήσεις


Ανέφερε επίσης, πως πολλά από τα εναλλακτικά μέτρα που μπορούν να παρθούν θα τα δούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να ανακοινώνονται πιθανώς από την κυβέρνηση, ωστόσο όπως επισήμανε η πηγή του προβλήματος είναι η διεθνής τιμή της βενζίνης, όπου πρέπει να αυξηθεί η προσφορά της.

Αναφορικά με τις αυξήσεις και στα βασικά αγαθά κατανάλωσης, ο κ. Λιαργκόβας είπε πως ειναι μία αλυσιδωτή αντίδραση, καθώς η ενέργεια χρησιμοποιείται και στις παραγωγικές μονάδες.

Ο πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων,Γιώργος Ασμάτογλου επισήμανε με τη σειρά του πως πέραν του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εάν μειωθεί και ο ΦΠΑ θα «έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την κοινωνία, τα έσοδα του κράτους και συνάμα θα αυξηθεί και η κατανάλωση».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας