More

  Αγγελής για «Ρασπούτιν»: Ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών

  O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, ανέφερε: «Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται» φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής συμπληρώνοντας: «Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Στο μικροσκόπιο ο «Ρασπούτιν» για ξέπλυμα!

  Novartis: Ώρα μηδέν για τον περιβόητο «Ρασπούτιν»!

  Ξεκίνησε το ξήλωμα του «πουλόβερ» της Novartis

  Ο κ. Αγγελής στην κατάθεση του, η οποία διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του περί παρεμβάσεων επικαλέστηκε δέκα λόγους που αποδεικνύουν, όπως λέει, την επιρροή που είχε ο «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

  «Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”», φέρεται να είπε ισχυριζόμενος πως με την συμπεριφορά της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη έδειχνε ότι ακολουθούσε εντολές συγκεκριμένου προσώπου που ήταν ισχυρότερο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και τον ίδιο που επόπτευε την έρευνα. Ο εισαγγελικός λειτουργός επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τις πολυσέλιδες αναφορές του επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση να ασκηθούν διώξεις χωρίς στοιχεία , στο τέλος του 2018, κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

  Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα με νέα στοιχεία , μεταξύ των οποίων και ένα που φέρει την υπογραφή της πρώην Επιθεωρήτριας Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου η οποία καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα για την υπόθεση.

  Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, αφού επεσήμανε πως οι καταγγελίες του ταυτίζονται με αυτές της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου έβαλε στο κάδρο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την Μαρία Παπασπύρου επισημαίνοντας ότι γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω σε από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

  Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, ουσιαστικά μετέθεσε την ευθύνη της αποκάλυψης στα συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα οποία όπως εμφανίζεται να είπε, είχε συναντήσεις στις οποίες συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η κ. Τουλουπάκη από την θέση της στην Εισαγγελία για να σταματήσει να χειραγωγεί τις αποφάσεις της ο «Ρασπούτιν» με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ωστόσο, να λέει πως πρέπει «να ενημερώσει πιο πάνω».

  «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια», εμφανίζεται να είπε ο κ. Αγγελής ο οποίος φέρεται να μίλησε για παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» και σε άλλες υποθέσεις από το 2013. Ο εισαγγελέας φέρεται να είπε πως υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο εμφανίζεται να τόνισε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

  Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο πως θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες με τον αρμόδιο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή που χειρίζεται της έρευνα να αποφασίζει ποιοι θα βρεθούν στο γραφείο του. Παράλληλα, το σκέλος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Το αιχμηρό σχόλιο του Η. Μόσιαλου για τη νοσηλεία Τζόνσον

  Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού ήταν ιδιαίτερα επίμονα. Ο καθηγητής και πολιτικός, Ηλίας Μόσιαλος που ζει...

  Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον λόγω κορωνοϊού

  Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον λόγω έντονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες και εξακολουθεί να έχει...

  Μ. Βουνάτσου: Κατέβασε την χυδαία ανάρτηση

  Η Μυρσίνη Βουνάτσου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η πιο χυδαία ανάρτηση της χρονιάς! Δεν έμεινε για πολλή ώρα στον διαδικτυακό αέρα η άθλια ανάρτηση...

  Κορωνοϊός: H άγνωστη ζωή του Nick Hard

  Αυτή είναι η άγνωστη ζωή του Nick Hard. Ενα από τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται κάθε απόγευμα στις 6 στις οθόνες μας, εξαιτίας της πανδημίας...

  Η άθλια αναφορά μιας κυρίας Βουνάτσου

  Μια κυρία Βουνάτσου και μια μακάβρια ευχή! Τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει...