21:23 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία στο ΑΤ: Το χρονικό - Οι διάλογοι των αστυνομικών και το προφίλ του δράστη

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία στο ΑΤ: Το χρονικό - Οι διάλογοι των αστυνομικών και το προφίλ του δράστη

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη φρικτή δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους με θύμα την 29χρονη Κυριακή. Σύμφωνα με νέα στοιχεία μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Την ίδια ώρα νέες λεπτομέρειες και ντοκουμέντα από το έγκλημα έρχονται στο «φως». Στις 19:36 το απόγευμα της Δευτέρας η 28χρονη βρέθηκε με τον 37χρονο φίλο της σε καφετέρια στη Φυλή.

Σύμφωνα με το Mega του μίλησε ανοιχτά για όλα όσα έζησε στα χέρια του κακοποιητή και μετέπειτα δολοφόνου της και η συζήτηση είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες.

«Μου είπε ότι χώρισε μαζί του γιατί γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός. Μερικές φορές έφευγε από το σπίτι, ενώ μου είπε ότι του είχε κάνει και μήνυση την οποία όμως είχε ανακαλέσει», ανέφερε ο 37χρονος φίλος του θύματος, σύμφωνα με το Mega.

Στις 21:40 η 28χρονη μάζεψε τα πράγματά της και αποχώρησε από την καφετέρια μαζί με τον φίλο της. Ο ίδιος προσφέρθηκε να την πάει μέχρι το σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

Στις 22:00 ο 37χρονος πάρκαρε το όχημά του έξω από το σπίτι της και αντίκρισε τον δολοφόνο, που έκανε βόλτες στην περιοχή με τη μηχανή του.

«Λίγο πριν την αφήσω, είδα έναν άνδρα με μία άσπρη μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι της. Μόλις τον είδε η Κ. μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα να αναφέρει το γεγονός και έτσι κάναμε», είπε ο 37χρονος.

Η 28χρονη και ο φίλος της μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επισκεφθούν το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα που απέχει μόλις 6 λεπτά από το σπίτι του θύματος. Ο δολοφόνος, όπως όλα δείχνουν, τους ακολούθησε με την μηχανή χωρίς να τον αντιληφθούν.

Στις 22:10 η 28χρονη με τον φίλο της πέρασαν το κατώφλι του τμήματος.

«Στις 22:10, παρατήρησα από τις κάμερες δύο άτομα να μιλάνε στον φύλακα και στη συνέχεια να ανεβαίνουν στο γραφείο μου. Στο γραφείο μπήκε μόνο η γυναίκα, ο άντρας περίμενε απ’ έξω», υποστήριξε η αξιωματικός υπηρεσίας.

Η συνομιλία της αξιωματικού υπηρεσίας και της 28χρονης διαρκεί 7 λεπτά.

«Μόλις βγήκε από το γραφείο, η Κ. μου είπε ότι οι Αστυνομικοί την προέτρεψαν να κάνει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Θα έπαιρνε τηλέφωνο το 100 για να την συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της», ανέφερε ο 37χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Στις 22:21, η 28χρονη βγήκε από το αστυνομικό τμήμα και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η 28χρονη έχει εξηγήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά επί δύο λεπτά αναγκάζεται να απαντά σε ερωτήσεις με τον τηλεφωνητή, ο οποίος επαναλαμβάνει αργά τα λεγόμενα της. Ενώ μιλά με την Άμεση Δράση, η 28χρονη κατακρεουργείται από τον πρώην σύντροφό της με μαχαίρι.

Ο φίλος της να ζητά επανειλημμένως να καλέσει κάποιος το ΕΚΑΒ. Η 28χρονη αιμορραγεί και από πάνω της επικρατεί το απόλυτο χάος.

Σύμφωνα με το Mega ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι:

Φύλακας: Μην πειράξουμε τίποτα να έρθουν εδώ πέρα μπορεί να θέλουν να το βγάλουνε φωτογραφίες μπορεί να θέλουνε οτιδήποτε.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Ναι, ναι, ναι, ναι
Φύλακας: Να έρθει η ασφάλεια.

Έξι λεπτά μετά τη δολοφονία έφτασε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στο σημείο. Κατά το Mega, ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι:

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: 4 είμαστε στο σημείο
Φύλακας: Που έχει μαχαίρι;
Φωνή ασυρμάτου: Δώσε μας εικόνα από τους τραυματίες
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Οι υπόλοιποι παιδιά να κλείσουμε τον χώρο να μην έρχεται κανένας και μακριά από αυτούς.

Η φαρμακοποιός που φτάνει τρία λεπτά αργότερα θα διαπιστώσει πως η 28χρονη δεν έχει πια σφυγμό.

Στις 22:34 ο αστυνομικός ενημερώνει το κέντρο πως η 28χρονη δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Αστυνομικός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό κέντρο.
Ασύρματος: Ελήφθη. Να αποκλείσουν το σημείο να… περίοικους
Αστυνομικός: Έχετε κορδέλα;

Το Mega παρουσίασε ηχητικά ντοκουμέντα από τον διάλογο της φαρμακοποιού που βρέθηκε στο σημείο:

Φαρμακοποιός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Δεν έχει σφυγμό;
Φαρμακοποιός: Ναι.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πέθανε;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάζα αιμοστατική θέλουμε.
Αστυνομικός: Ο άλλος είναι ζωντανός ακόμα.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Αφού δεν έχει, πέθανε;
Αστυνομικός: Γάζα αιμοστατική.
Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει είναι τόσο αδύναμο. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;

Στο δεύτερο ηχητικό ακούγεται ο φύλακας να δίνει τις πρώτες εξηγήσεις στους συναδέλφους του που φτάνουν από την Άμεση Δράση.

Αστυνομικός: Ήταν μέσα σε αυτό το μαγαζί;
Φύλακας: Όχι, όχι. Στο τμήμα είχαν πάει.
Αστυνομικός: Είχαν ανέβει επάνω;
Φύλακας: Είχαν ανέβει πιο νωρίς. Και μετά κατέβηκαν εδώ.
Αστυνομικός: Εδώ μπροστά;
Φύλακας: Εδώ εξω. Και ξαφνικά βλέπω το άλλο το παιδί…
Αστυνομικός: Μιλάει;
Φύλακας: Ε;
Αστυνομικός: Το παιδί που μίλαγε;
Φύλακας: Το άλλο το παιδί, πού είναι το παιδί;
Αστυνομικός: Τον πήραν επάνω.
Φύλακας: Πριν καταλάβουμε το είχε γίνει… Κάτι είχε, μαχαίρι, τι έχει…

Το προφίλ του δράστη της δολοφονίας της 28χρονης

Το βράδυ της Παρασκευής το «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε το προφίλ του δράστη της δολοφονίας. Την σκοτώνει από πίσω, τυφλωμένος από τη ζήλια. Τα μόνα λόγια που άρθρωσε στην ανακρίτρια μετά τη δολοφονία ήταν: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Κατά τη σύλληψή του, όταν τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε πως την ήθελε μόνο τη δική του. Την Πέμπτη ξαφνικά άλλαξε στάση και δεν θυμόταν τι είχε κάνει.

Σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση τους, μέσω του δικηγόρου τους δήλωσε πως πάσχει από διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα και πως έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομεία και κλινικές.

Δεν είπε τίποτα άλλο. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και έφυγε από το ανακριτικό γραφείο.

Στο υπόμνημά του ζητά να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του και αναφέρει πως τα τελευταία 10 χρόνια έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές επτά φορές με τις 4 να είναι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2023.

Ισχυρίζεται πως λόγω της ψυχιατρικής του πάθησης του έχουν συνταγογραφηθεί φάρμακα, έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας και είναι τοξικοεξαρτημένος.

Ο 39χρονος αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να κρατηθεί προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μέχρι να αποδειχτεί το αληθές των ισχυρισμών του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας