1:55 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Αγίου Πνεύματος: Λιγότερες φέτος οι αποδράσεις των Ελλήνων – Έως 1.000 ευρώ το κόστος για μία οικογένεια

Αγίου Πνεύματος: Λιγότερες φέτος οι αποδράσεις των Ελλήνων – Έως 1.000 ευρώ το κόστος για μία οικογένεια

Αρκετά λιγότερες του αναμενόμενου θα είναι οι αποδράσεις των Ελλήνων σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας αλλά και του εξωτερικού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (fedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης, κατά μέσο οι Έλληνες θα ταξιδέψουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατά 15% λιγότερο, τόσο σε εγχώριους προορισμούς όσο και στο εξωτερικό, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Είναι εμφανές ότι η ακρίβεια και η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και να μειώνεται το ποσοστό των πολιτών που έχει τη δυνατότητα να αποδράσει ένα παραδοσιακό για τους Έλληνες τριήμερο.

«Αναμφισβήτητα, αυτό το 15% αποτελεί μία σημαντική πτώση. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, από τη στιγμή που κάθε μήνα τα ελληνικά νοικοκυριά λαμβάνουν όλο και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και νερού και τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα με τη γενικότερη ακρίβεια.

Kυρίως το επισιτιστικό και το ενεργειακό κόστος έχουν αναγκάσει πολλούς Έλληνες να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για διακοπές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και να μαζεύουν λίγο-λίγο χρήματα, προκειμένου να πάνε ολιγοήμερες διακοπές αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Βέβαια, αυτό το μείον 15% δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, αφού είναι μικρή η ελληνική αγορά. Ολόκληρο το καλοκαίρι οι Έλληνες πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 700.000 ταξίδια», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλίδης.

Από 300 έως 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο το κόστος για κάθε οικογένεια

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινείται το κόστος απόδρασης για μία μέση τετραμελή ελληνική οικογένεια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της fedHATTA, ανάλογα με τον προορισμό το κόστος ξεκινάει κατά μέσο όρο από τα 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει, επίσης κατά μέσο όρο, τα 1.000 ευρώ.

«Ο προορισμός είναι εκείνος που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο αναφορικά με το κόστος. Μία μέση τετραμελή οικογένεια, αν θέλει να πάει για μπάνια στο Λουτράκι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα ξοδέψει 300 ευρώ. Το κόστος αυξάνεται στα 500 ευρώ, αν επιλέξει για την απόδρασή του την Αίγινα και θα φτάσει στα 1.000 ευρώ, αν πάει στην Πάρο», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλίδης.

Τέλος, κατά τον ίδιο, ακόμα και τώρα να προγραμματίσει κάποιος ένα ταξίδι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα καταφέρει να βρει θέση σε μία οργανωμένη εκδρομή ή κατάλυμα σε περίπτωση που το σχεδιάσει μόνος του. Η διαφορά είναι ότι ο προγραμματισμός της τελευταίας στιγμής πιθανότατα θα ανεβάσει το κόστος του ταξιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα σε αρκετές περιοχές – Δείτε χάρτη

Πρόσθετα μέτρα ασφάλειας στις φυλακές ζήτησε ο Απόστολος Λύτρας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας