13:50 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Άγνωστο ακόμη το περιεχόμενο της επιστολής Τραμπ προς τον Μπάιντεν

Άγνωστο ακόμη το περιεχόμενο της επιστολής Τραμπ προς τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε μια επιστολή στον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανέφερε ο Τζαντ Ντίρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, λίγο μετά την αναχώρησή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του για περισσότερους από δύο μήνες, δεν έχει συγχαρεί μέχρι στιγμής τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του.

Η επιστολή που άφησε στο Οβάλ Γραφείο για τον διάδοχό του αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ.

«Πολύ γενναιόδωρη» χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν την επιστολή που του άφησε ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ. Το περιεχόμενο του γράμματος παραμένει μυστικό καθώς ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε πως θέλει να μιλήσει με τον Τραμπ πριν προχωρήσει σε αποκαλύψεις, συνεργάτες του απελθόντος, όμως, έδωσαν μία αίσθηση  κάνοντας λόγο για μία «προσωπική επιστολή» με την οποία ο μεγιστάνας προσεύχεται για την επιτυχία της χώρας και τη φροντίδα της από τη νέα διακυβέρνηση.

Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο κατά την υπογραφή των πρώτων εκτελεστικών διαταγμάτων του, ο Μπάιντεν ενημέρωσε πως δεν θα πληροφορήσει άμεσα τους δημοσιογράφους για την επιστολή.

«Ο Πρόεδρος έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή» είπε στους δημοσιογράφους και εξήγησε πως επειδή «πρόκειται για προσωπική επιστολή, δεν θα μιλήσει για αυτή μέχρι να μιλήσει με τον ίδιο, αλλά ήταν γενναιόδωρη».

Διαβάστε επίσης 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε την επανένταξη των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας