16:39 Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Άγριο παρασκήνιο με το ξαφνικό lock down στη Μύκονο

Άγριο παρασκήνιο με το ξαφνικό lock down στη Μύκονο

Του Μιχ.Ι.Ασημάκη

Μια εντελώς διαφορετική διάσταση για το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής απόφασης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να «κλείσει» για 10 ημέρες τη Μύκονο στη μέση του Ιουλίου, δίνουν επιχειρηματίες του νησιού, κυρίως Δυτικοευρωπαίοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν διεξοδικώς ενημερώσει τις προξενικές αρχές των χωρών τους λόγω των τεράστιων οικονομικών τους απωλειών.

Μύκονος: «Έσκασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση – Απαγορεύτηκε το μπάνιο στην παραλία Πλατύς Γιαλός

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως το «λουκέτο» είχε στην ουσία «προαναγγελθεί» από τις 8 Ιουλίου όταν κατέρρευσε το σύστημα ύδρευσης – αποχέτευσης στον Πλατύ Γιαλό λόγω της υπερδόμησης.

Καταλογίζουν δε ευθύνες στη δημοτική αρχή και την αρμόδια δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης πέραν του σαθρού δικτύου, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να ρίχνουν τα λύματα στη θάλασσα ενώ στην προκειμένη περίπτωση «αν δεν έκλεινε το νησί θα μετατρέπονταν σε βόθρο»!

Άλλωστε, στις 10 Ιουλίου το Λιμενικό σε ανακοίνωση του, είχε διαβαθμίσει με κόκκινη σημαία την παραλία στο Πλατύ Γιαλό ενώ αυτές τις μέρες και για όσο διαρκούν οι περιορισμοί (έως 26 Ιουλίου) πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίας αποκατάστασης των σωλήνων και διαχείρισης των αποβλήτων.

Σε κάθε περίπτωση , το βέβαιο είναι ότι η διασπορά του κορονοίου είχε υπερβεί τα όρια του συναγερμού ωστόσο ανάλογα σοβαρό είναι και το πρόβλημα του αποχετευτικού.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας