13:33 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη – Πολάκη στη Βουλή: "Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ"

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη – Πολάκη στη Βουλή: "Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ"

Έντονος διαπληκτισμός επικράτησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι εμφανίζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς εντός ΜΕΘ.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη » είπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στην αίθουσα, και τον Παύλο Πολάκη να αντιδρά έντονα.


Στο σημείο αυτό ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε έντονα και ο Μητσοτάκης του απάντησε: “Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ και ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ”, ενώ ρώτησε τον κ.Τσίπρα: “Σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή τέως υπουργού υγείας με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και ταυτόχρονα να κάνει καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστων. Γιατί αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε το ένα και το αυτό. Και μετά μιλάτε δήθεν για την ανάγκη συνεννόησης.”

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως: “Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ/Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα: “Αποπέμψτε τον κ.Πολάκη από την ΚΟ σας αποδείξτε ότι μιλάτε με μία ενιαία γραμμή και μετά ελάτε να μιλήσουμε για συνεννόηση”.

Χαρακτήρισε επιστημονικά εσφαλμένο τον ισχυρισμό Τσίπρα ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα είχε τα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα έλυνε το πρόβλημα για δύο ακόμη μήνες. Και υποστήριξε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως και η Αυστρία και η Γερμανία, “δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που μπορούμε να φτιάξουμε, αλλά να μην φτάνουν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο”.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε εκ νέου τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν θα ψηφίσει ή όχι την κυβερνητική απόφαση, καθώς και ποιες τελικά είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε ειρωνικά τις προτάσεις του κ.Τσίπρα για καμπάνια προκειμένου να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι, λέγοντας: “Λες και αν πάμε εσείς και εγώ, θα πειστούν. Εκτός αν στείλετε τον Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ”.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πως η ΕΕ πρέπει πλέον να δει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους.

“Δε θα θέλαμε να καταλήξουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επιπλέον υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του όσον αφορά στο ΕΣΥ και τις ΜΕΘ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και ανέφερε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι η μη επάρκεια γιατρών. “Το πρόβλημα μας δεν είναι τα ντουβάρια, τα μόνιτορ, τα κρεβάτια. Είναι οι γιατροί”, είπε και αναφέρθηκε στην επιστράτευση γιατρών. Παραδέχθηκε ότι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα αφορά στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα σε Αθήνα, Κρήτη, Λάρισα.

Έκανε μάλιστα λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα υπάρξει και σταδιακή αποκλιμάκωση των εισαγωγών.

Στην τριτολογία του όπως και στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν τελικά υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείνουν τα σχολεία ακόμη και με ένα κρούσμα και εάν υιοθετεί τις προτάσεις του συμβούλου του κ.Γεροτζιάφα για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 και αποκλεισμό τους από φορολογική ενημερότητα και από τα ΜΜΜ, κάτι που όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης θα ήταν αντισυνταγματικό.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας