18:45 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Αγρότες: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με πορεία στη Βουλή

Αγρότες: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με πορεία στη Βουλή

Με τη συμβολική παρουσία 14 τρακτέρ που έρχονται από τη Βοιωτία, συνοδεία της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών

Πανελλαδικό συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν αγρότες στη μία μετά το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ζητούν να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει ιδιαίτερα το κόστος στην αγροτο κτηνοτροφική παραγωγή λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων που εισάγονται από Ρωσία και Ουκρανία.

Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας