18:30 Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Αιφνιδιαστικός έλεγχος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Αιφνιδιαστικός έλεγχος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Σε μία κίνηση – ματ προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενεργεί την πολύκροτη έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έκανε έφοδο στα γραφεία της ΕΥΠ συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση των υποκλοπών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση για την υπόθεση των υποκλοπών, στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έγινε με σκοπό να διασταυρωθεί εάν τα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator ταυτίζονται με εκείνα για τα οποία είχαν εκδοθεί άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά πληροφορίες προέβη σε αυτήν την ενέργεια καθώς στο παρελθόν όσες προσπάθειες είχαν γίνει είτε στην ΑΔΑΕ είτε στο αρμόδιο τριμελές όργανο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα πρόσωπα τα οποία έγιναν στόχοι του Predator και βρίσκονται στη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εκείνα που παρακολουθούν από την ΕΥΠ δεν είχαν ευδοκιμήσει.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα του του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις οδεύει προς την ολοκλήρωση της καθώς έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοκουμέντο: Η ιατροδικαστική έκθεση και η αναφορά-σοκ της δικηγόρου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ποινικολόγο (έγγραφο)

«Εγώ είμαι το θύμα σε αυτή την υπόθεση» υποστηρίζει ο γνωστός δικηγόρος από τη νέα υπόθεση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας