12:32 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Αίτημα άρσης ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για χρέη στο Δημόσιο

Αίτημα άρσης ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για χρέη στο Δημόσιο

Την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω χρεών προς το Δημόσιο, με αίτημα που απηύθυνε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το αίτημα με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 απευθύνεται στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον ευρωβουλευτή. Η υπόθεση αφορά χρέη ύψους 459.918,18 ευρώ προς το Δημόσιο, τα οποία προέρχονται από την εφημερίδα Free Sunday, την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο ευρωβουλευτής.

Τι αναφέρει το έγγραφο
Με το επίσημο αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διαβιβάζεται η δικογραφία που αφορά τον ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο προκειμένου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προβεί σε άρση της ασυλίας του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της Ευρωβουλής.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρει ότι ζητείται «η άρση της ασυλίας του Έλληνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Κύρτσου Γεωργίου του Χρήστου, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο συνολικού ύψους 459.918,18 ευρώ κατά παράβαση του άρθρου 25 παρ. 1 εδάφιο β’ του νόμου 1882/90, πράξη που φέρεται τελεσθείσα στην Αθήνα, στις 15/4/2018, υπό την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, προέδρου και νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία “Free Sunday Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία” και παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής απόφασης περί άρσης ή μη της ασυλίας του ανωτέρω ευρωβουλευτή».

Τέλος, βάσει του νόμου και εξαιτίας του ποσού που οφείλεται, πάνω από 200.000 ευρώ, προβλέπεται η άσκηση ποινικής δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα, για την οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας