21:37 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ακατάλληλες 27.000 μάσκες για τα σχολεία της συμπρωτεύουσας

Ακατάλληλες 27.000 μάσκες για τα σχολεία της συμπρωτεύουσας

27.000 αμφιλεγόμενης ποιότητας επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες που θα διαμοιράζονταν σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση και δεν θα δοθούν στα σχολικά συγκροτήματα για τα οποία προορίζονταν.

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ίδιος σημείωσε πως προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν.

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου ο κ. Κυρίζογλου είναι δήμαρχος, έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ.

«Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του Δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών», πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει δωρεάν τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Ακόμα και τώρα, εκμεταλλευόμενοι τα κενά διαχείρισης και ελέγχου, ορισμένοι προσπαθούν να επωφεληθούν από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού ανά την επικράτεια. Το κρατικό χρήμα πρέπει να ρέει απολύτως ελεγχόμενα και όσο για τους απατεώνες που κερδοσκοπούν παρανόμως, τα λόγια είναι περιττά και οι δικαστικές διαδικασίες απαραίτητες.

Πηγή: thessnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ.Ε.Δ.Ε: Αποστέλλονται σταδιακά οι μάσκες στα σχολεία – αύριο αρχίζει η τροφοδοσία στην Αττική 

Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία: Πως χρησιμοποιείται η μάσκα στο σχολεία και απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας