More

  Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει “fake news” για ταυτότητες και κόντρα Βρούτση-Σταϊκούρα

  Ακριβότερος και με λιγότερους συμμετέχοντες ο νέος διαγωνισμός για τις ταυτότητες.

  Γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες, ότι η ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από τη νέα κυβέρνηση και η διενέργεια νέου με νέες προδιαγραφές (υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και έγχρωμες αντί για ασπρόμαυρες φωτογραφίες) θα μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα αυξήσει το κόστος του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρώτο σκέλος των νέων προδιαγραφών του διαγωνισμού που αφορά τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ακυρώθηκε από το ΣτΕ, επομένως οι αλλαγές στις προδιαγραφές αφορούν τελικά μόνο τις έγχρωμες φωτογραφίες.

  Η αλήθεια:

  Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε ώστε να υιοθετηθεί άμεσα η υποδομή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τις νέες ταυτότητες, να μειωθεί η σχέση κόστους/παρεχόμενων υπηρεσιών και να γίνει πιο σύγχρονη άρα μεγαλύτερης διάρκειας και ασφάλειας η ταυτότητα.

  Το κόστος του διαγωνισμού είναι ακριβώς το ίδιο στο πλαίσιο ενός μειοδοτικού διαγωνισμού, παρ’ ότι στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται έγχρωμες φωτογραφίες και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ηλεκτρονική υπογραφή) που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον προηγούμενο και κοστίζουν 30 περίπου εκατομμύρια.

  Συγκεκριμένα, το κόστος του διαγωνισμού υπολογίσθηκε και εγκρίθηκε στα 515 εκατομμύρια Ευρώ το 2018 για τα πρώτα 15 χρόνια και παραμένει ίδιο και στον νέο διαγωνισμό.

  Οι συμμετέχοντες ΔΕΝ θα είναι λιγότεροι με τον νέο διαγωνισμό γιατί η έγχρωμη φωτογραφία έναντι της ασπρόμαυρης αφ’ ενός δεν επιδρά καθόλου στον αριθμό των εταιριών που θα συμμετάσχουν, καθώς το σύνολο συστημάτων και υπηρεσιών που περιλαμβάνονται ενισχύουν εκ των πραγμάτων τα κοινοπρακτικά σχήματα και αφετέρου η ίδια η έγχρωμη φωτογραφία προβλεπόταν ήδη από τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά όμως μετά τη παρέλευση 5ετίας και όχι με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

  Το ΣτΕ ΔΕΝ γνωμοδότησε αρνητικά για τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που αποφάσισε η νέα κυβέρνηση. Ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον ορισμό με μεγαλύτερη σαφήνεια των χαρακτηριστικών αυτών, όπως και έγινε με την έκδοση διάταξης Νόμου όπου προβλέπεται η ψηφιακή υπογραφή για όλους τους ‘Έλληνες πολίτες.

  Στα «μαχαίρια» Σταϊκούρας και Βρούτσης για δημοσιονομική
  τρύπα 500 εκατ. Ευρώ

  Πηγή: πρωτοσέλιδο Εφημερίδας Συντακτών 21/1/2019

  Σήμερα διαβάσαμε και ένα fake πρωτοσέλιδο περί υποτιθέμενης δημοσιονομικής τρύπας 500 εκ. ευρώ που προκάλεσε δήθεν ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης προκαλώντας «δυσαρέσκεια στο Μαξίμου» και φέρνοντας τους δυο υπουργούς «στα μαχαίρια».

  Η αλήθεια:

  Στο fake πρωτοσέλιδο απάντησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

  «Είμαστε απολύτως ταυτισμένοι και συντονισμένοι στα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα γράφονται στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Οι προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας είναι στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε συμφωνήσει απολύτως ως κυβέρνηση, ως υπουργείο Οικονομικών και ως υπουργείο Εργασίας. Εναρμονιζόμαστε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αφορά το θέμα των εισφορών και το θέμα της ανταποδοτικότητας. Δεν ανοίγει δημοσιονομική τρύπα με τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες ταυτότητες

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Μένουμε Σπίτι: Τα γκρίζα σημεία μιας λίστας

  Τελικά, σε αυτή τη χώρα, η αξιοκρατία μπαίνει στη σειρά. Με σαφή μειονεκτήματα έναντι άλλων προτερημάτων, όπως το βαρύγδουπο επίθετο ή ένα αποθεωτικό πρωτοσέλιδο....

  Γιάννης Σαρακιώτης: «Η ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα»

  Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πώς χειρίζεται το θέμα του σκανδάλου NOVARTIS εξαπολύει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης. Στον Θανάση Κύργια «Τα...

  Β. Οικονόμου: Μαγαζί με παραμάγαζα επί ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου

  Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα παραμάγαζα που είχε στήσει, όπως αποδεικνύεται από τις ηχογραφήσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει ο...

  ΜyBusinessSupport: Επιστρεπτέα προκαταβολή 2- Έως 15/07 οι αιτήσεις

  Άνοιξε στο ΜyBusinessSupport η πλατφόρμα, στην οποία πάνω από 100.000 δικαιούχοι του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να...

  Arab Weekly: Γαλλικά ή αιγυπτιακά τα αεροσκάφη που κατέστρεψαν τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στη Λιβύη

  Ανατρέπονται τα μέχρι στιγμής σενάρια που υπήρχαν σχετικά με το ποιος κατέστρεψε τα συστήματα αεράμυνας που είχαν εγκαταστήσει οι Τούρκοι με αεροπορική επίθεση στη...