Αλ. Κούγιας: «Δεν ήταν ψυχρός δολοφόνος ο Κορκονέας. Παραιτήθηκα όμως όταν κατάλαβα πως δεν είχε μετανιώσει»

Αλ. Κούγιας: «Δεν ήταν ψυχρός δολοφόνος ο Κορκονέας. Παραιτήθηκα όμως όταν κατάλαβα πως δεν είχε μετανιώσει»
  • Ο Αλέξης Κούγιας εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξομολογείται: «Δεν ήταν ψυχρός δολοφόνος»
  • «Έκανε ένα λάθος, πήγε στα Εξάρχεια νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει βόλτες ανάμεσα σε αντεξουσιαστές, περικυκλώθηκε, πανικοβλήθηκε και πυροβόλησε ψηλά»
  • «Παραιτήθηκα από την υπεράσπισή του όταν δήλωσε πως έκανε το καθήκον του και δεν το μετανιώνω»
  • «Όταν ένα παιδί είναι 15 ετών δικαιολογούνται τα πάντα, αλλά να έχουν το νου τους οι γονείς…»

Ο Αλέξης Κούγιας εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δέχθηκε να μιλήσει στην εκπομπή του Alpha 989 και στον Πέτρο Κουσουλό και να κάνει μία αναδρομή της όλης υπόθεσης, υπό το πρίσμα του νομικού εκπροσώπου του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα,ο οποίος τράβηξε τη σκανδάλη…:

«Πλήρωσα πολύ ακριβά αυτή την υπόθεση, με το που ανέλαβα την υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος επί προεδρίας Παξινού με κάλεσε σε απολογία με το ερώτημα της διαγραφής ,αντί να μου δώσει συγχαρητήρια, γιατί είχαν καταλήξει για πολιτικούς λόγους να τον υπερασπιστεί ο Καπερνάρος…

Αμέσως μετά μου έκαψαν δύο φορές το γραφείο μου με τους συνεργάτες μου μέσα και ακολούθως είχα και την ψυχική και νομική ταλαιπωρία μετά από ένα χρόνο δίκης να καταδικαστεί ο Κορκονέας με ψήφους 4-3.Μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές. Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Κορκονέας είχε σχεδιάσει το έγκλημα αυτό από το σπίτι του ήρεμος και το εκτέλεσε ήρεμος, ενώ η σφαίρα ήταν αποστρακισμένη και η πύλη εισόδου ήταν από πάνω προς  τα κάτω, άρα ο ισχυρισμός του «εγώ πυροβόλησα ψηλά και εξοστρακίστηκε η σφαίρα», αποδείχθηκε και στο δικαστήριο.  Κι έτσι είχα ένα βίωμα ανασφάλειας προς την κρίση της δικαιοσύνης, όχι βέβαια της τακτικής δικαιοσύνης, αλλά των Ελλήνων ενόρκων πολιτών, που αποφάσισαν όπως αποφάσισαν ίσως από φόβο. Να σας πω ότι άλλαξαν κατά τη διάρκεια της δίκης δύο ένορκοι, παραιτήθηκαν. Και άλλαξαν με άλλους που ήταν μίας συγκεκριμένης πολιτικής αποχρώσεως . Κι έτσι είχαμε ένα αποτέλεσμα το οποίο εκθέτει την ελληνική δικαιοσύνη, σε ένα ολόκληρο επίπεδο.  Όχι ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ο Κορκονέας, αλλά όχι από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο.

Αν με ρωτούσατε σήμερα με όσα έχω υποστεί από αυτή την επιλογή μου, αν μπορούσα εκείνη τη στιγμή διαβάζοντας τη δικογραφία που δέχθηκα και πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για δολοφόνος, ότι η εξέλιξη της υποθέσεως θα είναι αυτή, δεν θα έπαιρνα την ίδια απόφαση. Δεν μπορούσα να κάνω διαλέξεις στα πανεπιστήμια επειδή δημιουργούσαν προβλήματα οι αντιεξουσιαστές. Είχα μία μεταχείριση από τα ΜΜΕ που με έκανε να απομυθοποιήσω τον τρόπο που λειτουργούσαν ορισμένοι δημοσιογράφοι. Και το κυριότερο, κάηκε η Αθήνα και αυτός ο οποίος την άφησε να καεί έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος».

Σχόλια