6:31 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Άλεκ Μπάλντουιν: Γιατί εκπυρσοκρότησε το όπλο στα γυρίσματα του Netflix

Άλεκ Μπάλντουιν: Γιατί εκπυρσοκρότησε το όπλο στα γυρίσματα του Netflix

Το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν περιείχε άσφαιρα όμως κόστισαν τη ζωή στη Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισαν τον Τζόελ Σόουζα – Τα ενδεχόμενα με το φονικό όπλο στα γυρίσματα του Rust

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗΟ Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα σε γυρίσματα ταινίας

 

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πήγε μόνος του στο γραφείο του τοπικού σερίφη αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στα γυρίσματα της ταινίας Rust. Από το όπλο που κρατούσε έπεσε νεκρή η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίστηκε σοβαρά ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται κι όπως ανακοινώθηκε δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικά με το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να ανακρίνουν τους μάρτυρες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το τραγικό συμβάν οφείλεται σε κάποιο λάθος ή κάποια δυσλειτουργία του όπλου, καθώς στις ταινίες είθισται να χρησιμοποιούνται είτε ψεύτικα όπλα, είτε άσφαιρα.

Συνήθως, χρησιμοποιούνται ειδικά πιστόλια και περίστροφα, ενώ τα φυσίγγια που περιέχουν δεν μπορούν να προκαλέσουν θανάσιμους τραυματισμούς ακόμη και σε εξ επαφής πυροβολισμούς, όπως εξήγησε και ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να χρησιμοποιήθηκε κανονικό όπλο που είχε μεν άσφαιρα, αλλά δεν είναι ειδικό για ανάλογες χρήσεις, και το άλλο να υπήρξε προβληματική γόμωση. Όπως είπε υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε όπλο κρότου όμως τα βλήματα να ήταν προβληματικά και να εξερράγησαν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να πλήξουν όσους βρίσκονται περιμετρικά -και όχι σε ευθεία- και είναι ικανά να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας