12:55 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αλλαγές στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

Αλλαγές στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

Ανατροπή με τα μέχρι τώρα δεδομένα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οπως διέρρευσε από κυβερνητικές πηγές, θα διαρκέσει μόλις 60 λεπτά και θα είναι αμιγώς στρατιωτική. Nωρίς το πρωί της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε απαντητική επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία περιέγραφε το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη η στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για αυστηρή τήρηση του χρονικού διαστήματος των 60 λεπτών στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην παρέλαση θα λάβουν μέρος, μόνο στρατιωτικά αγήματα και οχήματα και δεν θα παρελάσουν σύλλογοι κλπ, ως είθισται.

Κατά πληροφορίες, η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα θυμίζει αυτή που έλαβε χώρα στην Αθήνα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά εκτός από την επίδειξη από ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» θα γίνει και προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης με την ελληνική σημαία δεμένη στο πόδι του, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Μάλιστα, την σημαία αυτή, θα την παραδώσει ο αλεξιπτωτιστής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης, όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα είναι είτε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, είτε αρνητικοί στα μοριακά τεστ.

Οικονόμου: «Ναι» στην παρέλαση, «όχι» στα πισωγυρίσματα

Στο θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι θα γίνουν με όλα τα μέτρα προστασίας που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τόνισε ότι είναι εξόχως σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται. «Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία, για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας