21:03 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ: Γραμμή στήριξης και αποστολή ειδών πρώτης βοήθειας για την προστασία των πολιτών στο δριμύ ψύχος

ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ: Γραμμή στήριξης και αποστολή ειδών πρώτης βοήθειας για την προστασία των πολιτών στο δριμύ ψύχος

Μέσα στο δριμύ ψύχος και με τις πληγές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα ακόμα ανοιχτές, η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, που έχουν ανάγκη στήριξης, θέτοντας σε λειτουργία την γραμμή 210 7006918, όπου οποιοδήποτε χρειάζεται βοήθεια ή γνωρίζει άτομο που χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να καλέσει.

Της Αλεξίας Σβώλου

Επιπλέον η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ οργάνωσε παρέμβαση στην Αττική (και στο ευρύτερο λεκανοπέδιο) τον Πειραιά, την βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλονίκη με την άμεση αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ενεργοποιήθηκε και μοίρασε κατ΄οίκον τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μερίδες φαγητού, παπλώματα και φιάλες θέρμανσης για το κρύο, καθώς επίσης συνόδευσε συνανθρώπους μας σε γιατρό ενώ παράλληλα παρείχε ψυχολογική υποστήριξη με το εξειδικευμένο προσωπικό της οργάνωσης. Ήδη περισσότεροι από 350 συμπολίτες μας έχουν λάβει υποστήριξη τις τελευταίες 3 μέρες της κακοκαιρίας προσφέροντας ανακούφιση.

Οι περιοχές όπου καλύφθηκαν ανάγκες μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν την Αττική, τον Πειραιά, τον Κολωνό, τα Σεπόλια, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Περιστέρι, την Καλλιθέα, το Κουκάκι, τα Πατήσια, τη Νέα Σμύρνη, το Κορωπί και το Πόρτο Ράφτη. Παράλληλα, κλιμάκια της ΙΑΣΙΣ επιχειρούν στη Βόρεια Εύβοια και στην Θεσσαλονίκη. Όσοι έχουν αποκλειστεί από το χιόνι και όσοι γνωρίζου άτομα που χρειάζονται υποστήριξη είτε λόγω απουσίας στέγης, είτε λόγω αποκλεισμού, μπορούν να επικοινωνήσουν με την οργάνωση στο τηλέφωνο: 210 7006918.

Στόχοι της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ που δημιουργήθηκε το 2005 είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι ωφελούμενοι στα 17 χρόνια λειτουργίας της Οργάνωσης υπολογίζονται σε περισσότερα από 500.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Συγγρού λόγω της ισχυρής έκρηξης σε κτίριο – Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

Ζωγράφου: Σοκαρισμένος δηλώνει ο φωτογράφος για τις θλιβερές εικόνες με το φέρετρο στο πάγο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας