19:39 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ανακαλεί η ΕΕ την απόφασή της για περιορισμό στις εξαγωγές εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία

Ανακαλεί η ΕΕ την απόφασή της για περιορισμό στις εξαγωγές εμβολίων  στη Βόρεια Ιρλανδία

Στροφή 180 μοιρών έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαταλείποντας τα σχέδιά της να περιορίσει τις εξαγωγές εμβολίων για τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ιρλανδία, εν μέσω της διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εφοδιασμό εμβολίων και καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί για τον κίνδυνο από ένα φαινόμενο «εθνικισμού των εμβολίων».

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της AstraZeneca για μείωση της παραγωγής εμβολίων που πυροδότησε αντιπαράθεση με την Ευρώπη, η ΕΕ απείλησε με περιορισμό στις εξαγωγές εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία, υπαναχωρώντας στη συνέχεια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «διασφαλίσει ότι το Πρωτόκολλο για την Ιρλανδία / Βόρεια Ιρλανδία δεν θα επηρεαστεί» ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Η εξέλιξη αυτή έλαβε χώρα, μετά από τις «σοβαρές ανησυχίες» που εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Χθες εν τω μεταξύ, δόθηκε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο που συνήφθη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της AstraZeneca, αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης 

Οι Βρυξέλλες παρέκαμψαν το Πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας με αφορμή τις εξαγωγές του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Οι έγκυες μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, λέει τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας