2:58 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού βλέπει το Reuters

Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού βλέπει το Reuters

Οι ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στην ηλιόλουστη Ελλάδα για τα νησιά και τους αρχαίους ναούς, αυξάνοντας τις ελπίδες για αναστροφή της σοβαρής οικονομικής ύφεσης, γράφει το Reuters.

H τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση του 38,5% των εσόδων για το Μάιο και αύξηση 15,5% κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους. «Είναι ένα πολύ θετικό σημάδι», δηλώνει στο πρακτορείο ο επικεφαλής των ξενοδόχων στην Ελλάδα Γιάννης Ρέτσος και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Με τη βοήθεια του τουρισμού, η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει ένα πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 17% της παραγωγής και μία στις πέντε θέσεις εργασίας σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει αυξηθεί σε περίπου 27%. «Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός κυρίως για τους Γερμανούς και Βρετανούς για δεκαετίες και πλέον προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες από την ανατολική Ευρώπη, με αυτές τις αγορές να αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών αφίξεων», τονίζεται.

«Οι καταθλιπτικοί Ελληνες»

«Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αναμένει περισσότερους ξένους επισκέπτες αυτό το έτος, ο εσωτερικός τουρισμός – που αναλογεί στο 25% των συνολικών εσόδων – έχει πληγεί σοβαρά και εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα χαμηλά επίπεδα του περασμένου έτους», γράφει ο συντάκτης που εξηγεί ότι τα «ελληνικά εισοδήματα πιέζονται σοβαρά, μειώθηκαν κατά περίπου 30% κατά μέσο όρο από την αρχή της κρίσης το 2009, ενώ πολλές ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά επί μακρόν καλοκαιρινές διακοπές ή συχνές αποδράσεις Σαββατοκύριακου μακριά από την Αθήνα».

Το δημοσίευμα αναφέρει και την έρευνα του ΙΝΚΑ, βάσει της οποίας περισσότερο από τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν έχουν προγραμματίσει διακοπές γι’ αυτό το καλοκαίρι. «Περίπου το 70% των 545 ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους και το 20% απάντησε ότι η αβέβαια εργασία και ως εκ τούτου το εισόδημα, τους αποτρέπουν από το να αποφασίσουν διακοπές»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας