4:51 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου σχετικά με την πυροπροστασία

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου σχετικά με την πυροπροστασία

 

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου ανακοίνωσε πως από την 1η Μαϊου έως και την 31η Οκτωβρίου του 2017 απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά και ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το τελευταίο διάστημα, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και η Πολιτική Προστασία του νομού, πέρα από την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου και την γνωστοποίηση οδηγιών προς εμπλεκόμενους με την πυρόσβεση και προς τους πολίτες, οργανώνουν συναντήσεις με στόχο την προβολή θεμάτων πρόληψης και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών.

Ο δήμος Ρεθύμνης επίσης, έχει γνωστοποιήσει στην ΠΥ Ρεθύμνου, την πρόθεσή του να διαθέσει κάθε μέσο που θα χρειαστεί στο έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο συντονισμός των ενεργειών και ο έγκαιρος προγραμματισμός για την πυροπροστασία, έχει φέρει ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια, με την ταυτόχρονη συμβολή εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας, πολιτών αλλά και φοιτητών, να μην υπάρχουν σοβαρές ζημιές από πυρκαγιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας