18:32 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ανακοινώθηκε επίσημα το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα

Ανακοινώθηκε επίσημα το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση του ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, καθώς το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο στα social media και το μήνυμα είναι «Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον».

Ο κίονας όπως φαίνεται στο βίντεο είναι σύμβολο δύμανης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, δε στηρίζει απλώς δομές αλλάξει συμβολίζει το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδος. Παράλληλα, αναδεικνύεται το σήμα «=» που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως φαίνεται επίσης στο βίντεο αναδεικνύονται λέξεις όπως «προστατεύοντας», «οικοδομώντας», «αναπτύσσοντας», «αποφασίζοντας».

Με το μήνυμά του «Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον» το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά τη διαδρομή του με τη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη και την βιώσιμη ανάπτυξη, με υψηλούς προσκεκλημένους που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιουνίου.

Στο βίντεο της παρουσίασης του λογότυπου, σύμφωνα με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, βλέπουμε «πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του τη σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου. Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις. Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί. Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον. Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέλαση διεθνών προσωπικοτήτων στη Διάσκεψη για την Ειρήνη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος θα “μονομαχήσει” με τον Κασσελάκη; Η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη και ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας