4:19 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ανατροπή στην υπόθεση απαγωγής της Μαντλίν - Επιβεβαίωση και από Πορτογαλία

Ανατροπή στην υπόθεση απαγωγής της Μαντλίν - Επιβεβαίωση και από Πορτογαλία

Η Πορτογαλική Αστυνομία ερευνά έναν νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν πριν από δώδεκα χρόνια, αλλά δεν πρόκειται για τον serial killer kκαι παιδόφιλο Μάρτιν Νάι, στον οποίο αναφέρθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha

«Η Δικαστική Αστυνομία ακολουθεί μία νέα πίστα στην έρευνα και έναν νέο ύποπτο, που οδηγεί προς την κατεύθυνση της απαγωγής», γράφει η συνήθως καλά πληροφορημένη για δικαστικά θέματα εφημερίδα. Οι αρχές κρατούν μυστική την ταυτότητα του νέου υπόπτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Correio da Manha, και αντίθετα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό Τύπο, δεν πρόκειται για τον  Νάι που είχε απαγάγει και δολοφονήσει τρία μικρά αγόρια από το 1992 μέχρι το 2001.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Αστυνομία της ιβηρικής χώρας επιβεβαίωσε ότι η έρευνα για τις συνθήκες της εξαφάνισης της μικρής Μάντι «παραμένει ανοικτή», αλλά αρνήθηκε να δώσει επιπλέον στοιχεία.

Η Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίσθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ της νότιας Πορτογαλίας.

Έπειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά τη διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της Αστυνομίας, οι Αρχές της Πορτογαλίας έκλεισαν την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξουν τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα.

Η Βρετανική Αστυνομία ξεκίνησε την δική της έρευνα τον Ιούλιο 2013, αλλά η Scotland Yard έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας