1:34 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη - Έχει εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή Ζακύνθου

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη - Έχει εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή Ζακύνθου

Ανατροπή στην εξέλιξη της υπόθεση της Ζακύνθου και τις προσαγωγές και συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη.  Όπως αποκάλυψε πριν από  λίγο στην εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό ο δικηγόρους του βασικού υπόπτου για την δολοφονία Αλέξης Κούγιας, η σύλληψη του έγινε με βάση ένταλμα που είχε εκδώσει ο ανακριτής Ζακύνθου. Ο δολοφονηθείς Ντίμης Κορφιάτης μετά τη δολοφονία της συζύγου του είχε καταθέσει μήνυση κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα ως αυτουργούς.

Νωρίτερα, μη γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες αυτές, εξώδικο με παραλήπτη τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Τμηματάρχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έστειλε ο Αλέξης Κούγιας. Όπως αναφέρει, την ώρα κατά την οποία η συνεργάτις του κατέθετε στην Υπηρεσία το υπογεγραμμένο και από τον συλληφθέντα για την υπόθεση της Ζακύνθου δικόγραφο,δέχθηκε απειλές από τον αστυνομικό. “Χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα και χωρίς κανένα σεβασμό στην άσκηση του λειτουργήματός της για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, με εντελώς αδικαιολόγητο ύφος και τρόπο δέχθηκε απειλές , εάν τολμήσει να επιμείνει στην κατάθεση του νομίμου αυτού δικογράφου, με το οποίο ζητούνται αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας, τα οποία έχετε υποχρέωση να παραδώσετε και αίτημα συμπληρωματικής απολογίας του εντολέως μας μετά τη λήψη των αντιγράφων της δικογραφίας, θα ανοίξετε φάκελο σε βάρος της και θα τη στείλετε στο Αυτόφωρο” αναφέρει στο εξώδικο ο Αλέξης Κούγιας.

Σ’ αυτό διαμαρτύρεται τόσο προσωπικώς, όσο και για λογαριασμό του κατηγορουμένου γι’ αυτήν την “πρωτοφανή αστυνομική συμπεριφορά απέναντι σε συνηγόρους υπερασπίσεως” ,όπως τη χαρακτηρίζει, “συμπεριφορά η οποία πλήττει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου”.

Ο ποινικολόγος είπε ότι οι αστυνομικοί  πήραν απολογία χωρίς να παραδωσουν στον πελάτη του αντίγραφα της δικογραφίας και χωρίς να του επιτρέψουν να έχει συνήγορο υπερασπίσεως κατά την απολογία του.”
Ζητά μάλιστα να χορηγήσουν άμεσα αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας στον κατηγορούμενο, τον οποίο υπερασπίζεται από κοινού με την συνεργάτιδά του, αλλά και
να ικανοποιήσουν το αίτημά του για λήψη συμπληρωματικής απολογίας, παρουσία δικηγόρου, μετά τη μελέτη της δικογραφίας που θα τους παραδώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή-κόλαφος Αγγελή σε Τσιάρα

Υπόθεση Ζακύνθου: Εξώδικο Κούγια στη ΓΑΔΑ!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας