23:49 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Αναβαθμίζονται οι παλαιές εθνικές οδοί

Αναβαθμίζονται οι παλαιές εθνικές οδοί

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο παλαιό οδικό δίκτυο της Αθηνών – Κορίνθου, Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Χαλκίδας.

Την πλήρη αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο πλησίον της Αττικής αποφάσισε η Περιφέρεια με βασικό στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεκίνησαν οι εργασίες για την βελτίωση των οδοστρωμάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Χαλκίδας.

Οι  παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση οδοστρωμάτων στους  ΠΕΟΑΚ & ΝΕΟΑΛ και στις ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου & ΠΕΟ Αθηνών – Χαλκίδας στο οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής πρώην δεσε», προϋπολογισμού 3.130.000 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο περιφερειακό δίκτυο της Αττικής, καταγράφονται καθημερινά χιλιάδες διελεύσεις, τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες οδηγούς.

Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του ασφαλτοτάπητα έχουν εστιαστεί στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί φθορές και μειώνεται η ικανότητα πρόσφυσης, καθώς και η ποιότητα κύλισης των οχημάτων.

Οι εργασίες βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει από την διεύθυνση διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών, ξεκίνησαν  από το δυτικό παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R.) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Α/Κ Μεταμόρφωσης έως Α/Κ Αγ. Στεφάνου και στην Λεωφόρο Τραπεζούντος (Π.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας). Θα γίνουν σε μήκος 7,5 χλμ, που αντιστοιχούν σε 50.000μ² οδοστρώματος και αφορούν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθητικής στρώσης, σε τμήμα του οδικού παράπλευρου οδικού δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε., το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Φίδι ενός μέτρου εγκλωβίστηκε σε ντεπόζιτο βενζίνης αυτοκινήτου

Κ. Αχ. Καραμανλής: Στην Κρήτη υλοποιούμε το μεγαλύτερο νέο αυτοκινητόδρομο (ΒΟΑΚ) στην Ευρώπη

 


Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση. Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους χρήστες του οδικού δικτύου, να συμμορφώνονται  με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε σχετικά: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα και στοχευμένα στην ασφάλεια των πολιτών, μέσω του εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου. Τα συγκεκριμένα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αττικής και την προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Συνεπείς στη δέσμευσή μας ότι η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητά μας, καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια και θα συνεχίζουμε  με  ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και  με άλλα ανάλογα  έργα σε όλη την Αττική».

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 93.000μ2., συντήρηση και βελτίωση της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης, τροποποίηση της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής, κατασκευή τεχνικών έργων, καθώς και επισκευής τεχνικών, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια της οδού, καθαρισμό επενδεδυμένων τάφρων, αγωγών όμβριων υδάτων και φρεατίων υδροσυλλογής και προστασία των οδών από καταπτώσεις εδαφικών υλικών.

Πηγή: newauto.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας