More

  Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη Λαυρεντιάδη

  Γράφει ο Δημήτρης Πανόπουλος

  Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Ιούνιο του 2012 σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

  Ο υπόδικος μεγαλοεπιχειρηματίας , ο οποίος απουσίαζε σήμερα απο το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του Αθανάσιο Βαρλάμη και Νίκο Κωνσταντόπουλο, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, έκρηξη και βαριά σωματική βλάβη, ωστόσο απο την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή του.

  Εκτός από τον Λαυρεντιάδη κατηγορούνται έξι ακόμη πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μια 27χρονη γυναίκα η οποία έστειλε το δώρο-βόμβα στο σπίτι του Ανδριαδάκη.

  Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει σε νομικούς κύκλους η δήλωση του Αθιναγόρα Ανδριαδάκη (12 Φεβρουαρίου 2014) με την οποία ουσιαστικά ανακάλεσε όσα είχε αναφέρει για την εμπλοκή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι ο κατηγορούμενος δεν έχει ανάμειξη ή σχέση με οποιονδήποτε τρόπο με την σε βάρος του επίθεση και οτι δεν είχε κανένα λόγο να τον βλάψει. Μάλιστα για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του στηρίχθηκε σε γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επίθεση και αποδείκνυαν την φιλική σχέση μεταξύ «θύτη» και θύματος.

  Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με την δήλωση αυτή έρχονται όσα είχε ισχυριστεί ο επιχειρηματίας μετά την επίθεση καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, «ο παθών στον κρίσιμο χρόνο μετά την σε βάρος του επίθεση εξέθεσε βεβαιωμένα γεγονότα ύπαρξης σχέσης του ιδου του Ανδριαδάκη με τη σύζυγο του Λ. Λαυρεντιάδη, την οποία είχαν αποκρύψει απο τον κατηγορούμενο».

  Η κινηματογραφική απόπειρα ανθρωποκτονίας

  Η υπόθεση που απασχόλησε όλα τα Μέσα και δημιούργησε πολλά ερωτήματα εκτείνεται χρονικά στον Ιούνιο του 2012. Το πρωινό της 15ης Ιουνίου ο Ανδριαδάκης παρέλαβε στην είσοδο του σπιτιού του, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο με συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, από υπάλληλο ανθοπωλείου.

  Μόλις ο Ανδριαδάκης μπήκε στο διαμέρισμα, άφησε τη γλάστρα και τη συσκευασία δώρου στο τραπέζι του σαλονιού και άνοιξε τον φάκελο που περιείχε μια κάρτα στην οποία αναγραφόταν: “Χαθήκαμε, ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με”.

  Στη συνέχεια, πήρε τη συσκευασία από το τραπέζι, ξετύλιξε το περιτύλιγμα δώρου, έσκισε την χάρτινη συσκευασία που περιείχε ένα μεταλλικό κουτί και όταν το άνοιξε άκουσε έναν ήχο. Αμέσως πέταξε το κουτί στο τραπέζι του σαλονιού και αυτό εξερράγη τραυματίζοντας τον.

  Στον περιμετρικό χώρο γύρω από το σπίτι του θύματος της επίθεσης βρισκόταν ο Τ.Χ. ο οποίος δήλωσε ότι εργαζόταν ως συνοδός ασφαλείας στον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και βρισκόταν εκεί για να δει τι είχε γίνει.

  Από την προανάκριση όπως αναφέρεται στη δικογραφία προέκυψε οτι μία 27χρονη γυναικά είχε πάει στο ανθοπωλείο από το οποίο εστάλη το δέμα.

  Αφού πρώτα διάλεξε μια γλάστρα, στη συνέχεια ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει στον Ανδριαδάκη Αθηναγόρα. Την κάρτα μάλιστα την έγραψε ο ιδιοκτήτης καθώς η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάλο γραφικό χαρακτήρα. Επίσης ζήτησε να παραδοθεί το φυτό με το δέμα μέχρι τις 10 ενώ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία επικοινωνίας.

  Στις 10:19 η γυναίκα τηλεφώνησε στο ανθοπωλείο για να ρωτήσει αν παραδόθηκαν τα πράγματα και ο ιδιοκτήτης την ενημέρωσε ότι η παράδοση είχε γίνει κανονικά.

  Οι Αρχές θεώρησαν από την πρώτη στιγμή ότι οι δράστες ήθελαν τον Ανδριαδάκη νεκρό. Πώς όμως έφτασαν στο πρόσωπο του Λαυρεντιάδη;

  Τηλεφωνικές συνδέσεις σε ονόματα αλλοδαπών

  Στα πλαίσια της έρευνας το τμήμα εκβιαστών Αττικής, προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αριθμού που κάλεσε το ανθοπωλείο αλλά και των συνδέσεων που λειτουργούσαν το πρωί της επίθεσης στην γύρω περιοχή.
  Από την άρση προέκυψε ότι πίσω από τα τηλέφωνα που έγιναν μεταξύ των δραστών κρύβεται και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος μάλιστα για να μην γίνει αντιληπτός χρησιμοποιούσε αριθμούς που ήταν δηλωμένοι σε ονόματα αλλοδαπών. Στον υπόδικο επιχειρηματία αποδίδεται ότι την ημέρα της έκρηξης επικοινώνησε τρεις φορές με τον κατηγορούμενο Κ.Θ μέσω SMS. Οι επικοινωνίες έγιναν στις 9:35 το πρωί, στις 12:16 και στις 12:26.

  Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.

  Η υπερασπιστική γραμμή Λαυρεντιάδη

  Τον ισχυρισμό οτι απο απο τους 253 ψηφιακούς δίσκους (cd), η Διεύθυνση Εγκληματιλογικών Ερυνών δεν απομαγνητοφώνησε τους 152 αλλα πήρε αποσπασματικά κάποιες φράσεις και έτσι δεν είναι πλήρης η δικογραφία της υπόθεσης, προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Θανάση Βαρλάμη και Νίκου Κωσνταντόπουλου.

  «Ζητήσαμε αρχές Νοεμβρίου (4 Νοεμβρίου) που αναλάβαμε τη δικογραφία να γίνει απομαγνητοφώνηση για να μπουν όλα στη δικογραφία αλλά η αστυνομία απάντησε πως από τα 250 CD τα 152 δεν μπορούν να αντιγραφούν, χωρίς να αναφέρουν τον λόγο. Το γεγονός αυτό προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας» τόνισαν οι δύο δικηγόροι ενώ πρόσθεσαν οτι μέσα απο την ανάγνωση αυτών των CD τα οποία αοτελούν έγγραφα και όχι πειστήρια, θα αποδειχθεί η αθωότητα του εντολέα τους.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  «Συναγερμός» στο Τόκιο: Περισσότερα από 100 νέα κρούσματα

  Το Τόκιο επιβεβαίωσε σήμερα περισσότερα από 100 περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό...

  Βόμβα: Κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία

  Καλοκαιρινή… βόμβα έσκασε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Έχοντας γονατίσει από οικονομικά προβλήματα βάζει λουκέτο ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία...

  Ελένη Μενεγάκη μετά το τηλεοπτικό φινάλε: Νιώθω ελεύθερη (βίντεο)

  Η Ελένη Μενεγάκη μετά από περίπου 3,5 ώρες εκπομπή... έσβησε τα φώτα στο πλατό και αποχαιρέτησε συγκινημένη το τηλεοπτικό κοινό. Στο πλευρό της είχε...

  Πόλο: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός!

  Ποιος θα τον σταματήσει! Ο αυτοκράτορας του Πόλο Ανδρών, ο Ολυμπιακός, κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο, καθώς με τη νίκη του επί του Εθνικού με...

  Κ. Μητσοτάκης: Άθλος ο διπλασιασμός των δομών -Δωρεά του ΙΣΝ για 174 ΜΕΦ και ΜΑΦ

  Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει η Ελλάδα στο μέσο όρο της Ευρώπης στον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας τόνισε απόψε ο πρωθυπουργός...