12:21 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ανδρέας Αλικανιώτης - To ξέσπασμα του ήρωα των Τεμπών μετά τη βράβευση του (βίντεο)

Ανδρέας Αλικανιώτης - To ξέσπασμα του ήρωα των Τεμπών μετά τη βράβευση του (βίντεο)

Ξέσπασε ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο οποίος με τη γενναιότητα του και με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, βοήθησε και έσωσε δέκα ανθρώπους το μοιραίο εκείνο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Του Νίκου Νικολετάκη

Σε ερώτηση που του κάναμε για το αν θα ταξίδευε ξανά με το τρένο σύντομα ο νεαρός φοιτητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού είπε:  “Δεν είναι ότι  δεν θα ξαναέμπαινα σε τρένο. Δεν φοβάμαι τα τρένα. Απλά δεν πρόκειται να ξαναακουμπήσω χρήματα σε ανθρώπους που δεν σέβονται την ίδια μου τη ζωή.”

Ο ένας από τους ήρωες των Τεμπών μίλησε στο περιθώριο της βράβευσης του από την Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών για την πολύτιμη συνεισφορά και βοήθεια που επέδειξε στη διάσωση επιβατών του μοιραίου Intercity.

Ο Ανδρέας είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ακόμα σοκαρισμένος από αυτό που τους συνέβη. Όπως ανέφερε έχει επικοινωνία με πολλούς από τους διασωθέντες. Έχουν φτιάξει μάλιστα και μια κλειστή ομάδα επικοινωνίας στο messenger στην οποία συζητούν για πρακτικά θέματα που αφορούν το δυστύχημα. Πχ τι νομικές ενέργειες μπορούν να κάνουν, αν έχουν μιλήσει με ψυχολόγους κ.α. “Πλέον έχω καταφέρει και κοιμάμαι τα βράδια με αρκετά μεγάλη ανησυχία. Με έχει επηρεάσει αρκετά στην καθημερινότητά μου, σε πολλά πράγματα”. Ο νεαρός φοιτητής είπε ότι του έρχονται συνεχώς νέες εικόνες στο μυαλό του έχοντας μεγαλύτερη λεπτομέρεια κάθε μέρα.

“Ο ψυχολόγος μου έχει ζητήσει να μην μιλάω άλλο γι αυτό που έζησα για να μπορέσω να το ξεπεράσω. Εγώ ακόμα σκέφτομαι αυτά που έγιναν αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να το ξεπεράσω. Όπως μας είπε, η ψυχίατρος που τον παρακολουθεί του έχει πει να μείνει στην Αθήνα. Όσο για τα συναισθήματα του είναι ανάμικτα: “Δεν ξέρω αν πρέπει πνα νιώσω θυμό, οργή ίσως για τους υπαίτιους. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το συμβάν. Ακόμα δεν είναι ώρα να ασχοληθούμε με το ποιος και τι έφταιγε Ας αφήσουμε πρώτα τις ψυχές των παιδιών να ηρεμήσουν και να γαληνέψουν…”

Ερωτηθείς για το πως αισθάνθηκε την ώρα του δυστυχήματος είπε ότι ήταν όντως μία πολύ τρομακτική κατάσταση την οποία δεν εύχεται σε κανέναν να την ζήσει. Ο ίδιος ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών για την βράβευσή του.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Γιώργος Βάλλης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Ανδρέα Αλικανιώτη για την πολύ θαρραλέα πράξη του.

“Καθόμουν στο σπίτι μου και έβλεπα της συνέντευξη του Ανδρέα πολύ συγκινημένος και σκέφτηκα ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό το παιδί είναι τιμής ένεκεν να τον βραβεύσουμε με αυτή την πλακέτα σε ένδειξη σεβασμού γι αυτά που έκανε” είπε ο κ. Γιώργος Βάλλης. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών κάλεσε τους αρμόδιους να βοηθήσουν στο να λυθούν τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά ο αδελφός της αδικοχαμένης Σοφίας στα Τέμπη – «Τι να τα κάνω τα συλλυπητήρια – Το χάλι φανερώθηκε»

Σύγκρουση τρένων: Τελευταίο «αντίο» στον μηχανοδηγό Νίκο Ναλμπάντη παρουσία του πατέρα του

 


Για τη βράβευση του Ανδρέα Αλικανιώτη μίλησε ο Γιώργος Αρσενόπουλος ,πλοίαρχος και Διευθυντής της σχολής πλοιάρχων στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

 

“Υπήρχε αμέλεια. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα το 2023. Είναι ανεπίτρεπτο” τόνισε ο Αθανάσιος Κοζάκης ,καπετάνιος σε θαλαμηγό, αναφερόμενος στα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας