17:25 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ανδρέας Λοβέρδος: "Είμαστε ακόμη στην μέση. Έχω κι άλλα στοιχεία"

Ανδρέας Λοβέρδος: "Είμαστε ακόμη στην μέση. Έχω κι άλλα στοιχεία"
  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό στο ραδιόφωνο του Alpha και ήταν αποκαλυπτικός
  • “Τα έγγραφα που παρουσίασα είναι μόνο η αρχή. Έχω στη διάθεσή μου κι άλλα στοιχεία! Αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως η συμφωνία δεν έκλεισε επειδή δεν θα λάμβανε χρήματα ο μεσάζοντας”
  • “Πάνε τη κουβέντα αλλού και δεν τους συμφέρει, διότι δείχνουν πως δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία”
  • Δεν κατηγορούμε τον κ. Καμμένο για διαφθορά! Του ζητάμε απλά να ζητήσει συγγνώμη”
  • Διαβάστε τι είπε για τους Κοτζιά και Βούτση: “Δεν έπρεπε να μετατεθεί η συζήτηση. Αν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να θέλει να παραστεί σε μία ερώτηση για έναν υπουργό του”

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, “Νυχτερινό Ρεπορτάζ” και αποκάλυψε πως έχει στη διάθεσή του κι άλλα έγγραφα, πέραν εκείνων που αποδεικνύουν πως η συμφωνία με τους Σαουδάραβες για την πώληση των όπλων ακυρώθηκε επειδή δεν θα έπαιρνε λεφτά ο μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος!

“Οι άνθρωποι είναι πολύ απρόσεκτοι και ασυντόνιστοι και δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία!”, είπε με θυμηδία ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χαρακτηρίζοντας αστεία την όποια κουβέντα για παραβίαση διαφύλαξης απορρήτων εγγράφων, καθώς ούτε διαβαθμισμένα είναι όλα, ούτε πρόκειται να φύγουν εκτός Βουλής. Στη συνέχεια εξήγησε:

“Το θέμα αφορά μία διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία που θα πουλούσε η Ελλάδα όπλα που δεν χρειάζεται, για την οποία υπήρχε η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, από ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Μία συμφωνία που δεν υπεγράφη τελικά, διότι την σταμάτησε ο κύριος Καμμένος επειδή δεν θα ήταν παρών στη συμφωνία, και υπογράφων, και κερδίζων χρήματα, ένας μεσάζων που δεν ήταν και από τους πιο έγκυρους, απ’ ότι προκύπτει! Αυτή είναι η μία πραγματικότητα.

Μία άλλη πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες έγγραφα. Ορισμένα από αυτά είναι αδιαβάθμητα και κατέθεσα εγώ χθες δύο από αυτά, που έλεγαν ότι ήρθε η αντιπροσωπεία εδώ η κανονική των Σαουδαράβων, χωρίς τον μεσάζοντα, κουβέντιασε με τους στρατιωτικούς μας στο ΥΠΕΘΑ και τους είπαν πως αν δεν υπογράψουν κράτος με κράτος εμείς δεν αγοράζουμε. Μίλησαν για άλλα πράγματα από αυτά που έλεγε ο μεσάζων.
Τελείωσαν τη συνεδρίαση με σκοπό να έρθουν την άλλη μέρα να την ολοκληρώσουν και τελικά είπε η ελληνική πλευρά ‘όχι’ και χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ!

Υπάρχουν, όμως και έγγραφα διαβαθμισμένα, δηλαδή εμπιστευτικά και απόρρητα. Ένα από αυτά είναι του πρέσβη μας στις 24 Αυγούστου, που το στέλνει στον κύριο Κοτζιά και στον κύριο Καμμένο που τους λέει ότι θα έρθουν κανονικοί Σαουδάραβες, οι μόνοι αρμόδιοι πληρεξούσιοι για να υπογράψουν και αν δεν επιθεωρήσουν τα όπλα, δεν τα αγοράζουν και για να αγοράσουν θέλουν συμφωνία κυβέρνησης με κυβέρνηση.

Εγώ δεν τα αποχαρακτήρισα τα έγγραφα, επειδή είμαι έμπειρος, ξέρω τους νόμους και τις πρακτικές και προστάτεψα και τη διαδικασία και τον εαυτό μου. Κατέθεσα τα δημόσια έγγραφα και τα άλλα τα κατέθεσα στη Βουλή για να τα προστατεύσει, αλλά για να είναι και αναγνωστέα από τους βουλευτές! Όπως κάναμε με χιλιάδες απόρρητα έγγραφα, για δεκάδες υποθέσεις στο παρελθόν! Αυτά τα παραποίησαν οι κυβερνώντες, γιατί θέλουν να είναι απόρρητη η πομπή τους, αλλά τα πρακτικά της Βουλής τα λένε όλα, είναι δημόσια έγγραφα, τα βρίσκετε στον υπολογιστή σας!”

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος ρίχνει τη “βόμβα”, ότι έχει κι άλλα έγγραφα στην κατοχή του!

“Σήμερα, λοιπόν, μας βγάζουν ανακοινώσεις περί απειλών, που απευθύνονται σε πολιτικούς και δημοσιογράφους με άσφαιρα πυρά, αφού κανείς δεν πρόκειται να τα δημοσιεύσει. Και δεύτερον απαγορεύουν την ανάγνωση των εγγράφων από τους βουλευτές!
Μα εμείς παίρναμε προ καιρού δεκάδες απόρρητα έγγραφα με την παρουσία υπαλλήλου της Βουλής και δεν διέρρευσε ούτε μία σελίδα!
Παλαιότερα 50.000 ονόματα βρίσκονταν στη διάθεση 300 βουλευτών, ανθρώπων με ιδιαίτερο πλουτισμό. Ουδείς διανοήθηκε να κάνει διαρροή.
Δεν κοροϊδεύουν κανέναν. Η αλήθεια θα λάμψει και θα δείτε και άλλα, είμαστε ακόμη στη μέση μίας πορείας. έχουμε κι άλλα έγγραφα στη διάθεσή μας!”.

Ο Π. Κουσουλός αναρωτήθηκε στη συνέχεια αν αυτά τα έγγραφα αποδεικνύουν κάτι και ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ξεκάθαρος!

“Ε μα ναι, ότι υπάρχει ομοφωνία στην κυβέρνηση για διακρατική συμφωνία που την έδωσε προ 20 ημερών ο κύριος Καμμένος στη δημοσιότητα κι ενώ για μένα είναι δήθεν απόρρητη. Δεν έχουν καν συννενοηθεί μεταξύ τους για να καταλάβετε. Τα κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Καμμένος! Από εκεί την είδαμε όλοι. Τώρα, επειδή επισυνάπτεται στην απόφαση της ΚΥΣΕΑ τη χαρακτηρίζουν ως απόρρητη, δικαίωμά τους, αλλά τους πονάει να την αναγνώσει ένας βουλευτής με τη σφραγίδα του απορρήτου. Είναι ασυντόνιστοι και πάνω από όλα δεν είναι δημοκράτες.
Εκεί που το πάνε, περί απορρήτου και όχι στην ουσία, είναι απόδειξη πως δεν είναι δημοκράτες και αυτό κάνει ακόμη πιο σοβαρή την υπόθεση. Αν ακούνε κάποιοι από τους κυβερνώντες να ξέρουν πως είμαστε στη μέση του θέματος, υπάρχουν κι άλλα έγγραφα. Παράλληλα υπάρχει και υπόθεση Πρωτοδικείου και Αρείου Πάγου!

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα το θέμα έκανα μία ανακοίνωση. Πρώτη φορά ασχολούμαι με τέτοιο θέμα. Άπαξ και αποφάσισα, ασχολούμαι σοβαρά. Από τη μέρα που ασχολήθηκα έχει γεμίσει το γραφείο μου έγγραφα”.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ συνέχισε στην ουσία της υπόθεσης:

“Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Ο κ. Καμμένος ήθελε να βγάλει κέρδος ο μεσάζοντας. Τα λένε αξιωματικοί σε έγγραφο μη διαβαθμισμένο. Δείτε τη συμφωνία που ήθελαν οι πραγματικοί Σαουδάραβες. Παραμερίζεται ο κύριος Παπαδόπουλος και αυτό δεν το ήθελε ο κ. Καμμένος 
Όταν τα κατέθεσα στη Βουλή τα είπα όλα. Δεν κατηγορούμε τον κ. Καμμένο για διαφθορά, απλά να παραδεχθεί τα λάθη του και την επιπολαιότητά του. Δεν το κάνει!”.

Ολοκληρώνοντας την αποκαλυπτική του συνέντευξη είπε πως λέει αστοχίες ο Νίκος Κοτζιάς και πως δεν υφίσταται καμία απειλή, καθώς δεν θα δημοσιοποιήσει δημόσιο έγγραφο και συνέστησε ηρεμία και πως δεν μπορεί να αισθανθεί εκφοβισμό κανένας πολιτικός και προφανώς κανένας δημοσιογράφος. Για τη μετάθεση της συζήτησης για τη Δευτέρα, τη χαρακτήρισε κυβερνητικό λάθος το οποία αναγκάστηκε να αποδεχθεί ο κ. Βούτσης.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας