19:37 Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ανδρέας Λοβέρδος: Οι υποκλοπές δεν είναι λόγος να πάμε σε εκλογές

Ανδρέας Λοβέρδος: Οι υποκλοπές δεν είναι λόγος να πάμε σε εκλογές

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων τονίζοντας ότι υπάρχει θέμα δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, «μετά δεσμεύεσαι – από το παραμικρό που θα ακούσεις – σε ότι αφορά τη διαχείρισή του. Η απάντηση σε τέτοιες καταστάσεις είναι μόνο θεσμική. Ούτε με τηλέφωνα υπουργών, ούτε ακόμα του πρωθυπουργού, ούτε με συναντήσεις με τον διοικητή της ΕΥΠ. Η απάντηση είναι μόνο θεσμική».

Προφανώς όχι
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Status 107,7) ερωτηθείς αν το θέμα των υποκλοπών μπορεί να είναι ο λόγος προσφυγής σε εκλογές δήλωσε: «Προφανώς όχι. Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές για άλλους λόγους. Είναι όμως σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας».

Ο κ. Λοβέρδος σε ότι αφορά την έρευνα της υπόθεσης παρέπεμψε για τις εξελίξεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ή την Εξεταστική Επιτροπή τονίζοντας παράλληλα πως «εάν υπάρχει λόγος η Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να γίνει και κεκλεισμένων των θυρών».

Αναφερόμενος στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο τον απαλλάσσει από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση Novartis ο κ. Λοβέρδος δήλωσε δικαιωμένος.

«Νιώθω χαρά, τιμή, υπερηφάνεια και καμιά φορά λίγο θυμό αλλά τον αποφεύγω. Είναι τόσο μεγάλη η χαρά, η νίκη και η δικαίωση. Η χθεσινή μέρα είναι μέρα ορόσημο, είμαι πολύ συγκινημένος. Περάσανε πέντε χρόνια», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν πίστευε όλα όσα γράφονταν. «Η στάση αυτή των ανθρώπων ήταν η υποστήριξή μου», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Λοβέρδος για Novartis: Νίκη της Δημοκρατίας εναντίον όσων την υπονόμευαν

Σε απολογία ο Ανδρέας Λοβέρδος για το σκάνδαλο Novartis

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας