22:31 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ανδρέας Λοβέρδος στο ΕΡΤNEWS: «Εμπρός» θα είναι το σύνθημά μου

Ανδρέας Λοβέρδος στο ΕΡΤNEWS: «Εμπρός» θα είναι το σύνθημά μου

Στην ίδρυση νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές προχωρά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά στο ΕΡΤNEWS, την ίδρυση του νέου κόμματος, το οποίο θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων μίλησε και για τα εξοπλιστικά, τα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις.

«Θα κάνω νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής», ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος, λέγοντας πως το κόμμα θα τοποθετείται στο κέντρο, ανάμεσα στην Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο το όνομα του κόμματος, ενώ είπε: «Tο Εμπρός είναι σύνθημά μου που έρχεται πίσω από πολλά κινήματα στην Ευρώπη». Ερωτηθείς για να σενάρια που τον ήθελαν να προσχωρεί στη ΝΔ απάντησε: «Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ».

Εξήγησε πως πήρε την απόφαση να προβεί σε δημιουργία κόμματος γιατί θεωρεί πως υπάρχει ένα κενό. Όπως ανέφερε και ο ίδιος: «Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κενό, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να καλυφθεί. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που στην καταλληλόλητα για το ρόλο του παίρνει 42% και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παίρνουν από εφτά, έξι και παρακάτω. Άρα, υπάρχει ο χώρος από πλευράς υποκειμένου. Υπάρχει ένας πρωθυπουργίσιμος και κάποιοι που δεν είναι πρωθυπουργίσιμοι. Στοχεύω να καλύψω αυτό».

Πρόσθεσε πως: «Το δεύτερο είναι ότι ανάμεσα στην αντιπολίτευση του μαύρου, υπάρχει ανάγκη για μια αντιπολίτευση που θα λέει “ναι” στην αξιολόγηση… όπως την είπες κ. Μητσοτάκη από το ’19, αλλά στα Τέμπη είχαμε 146 νεκρούς γιατί δεν αξιολόγησες το σταθμάρχη, το σύνθημά σου, του ’19, δεν το έκανες πράξη. Και αυτά που φέρνεις στη Βουλή είναι ημίμετρα για να καλύπτεις στον τίτλο του νομοθετήματος, όχι όμως και το περιεχόμενο. Εγώ θα στο πω αυτό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα σου λέω το καλό. Δεν σημαίνει ότι θα έχω άγχος μήπως και με ταυτίσουν μαζί σου. Δεν έχω κανένα άγχος γιατί έχω το θάρρος της άποψης μου. Αυτή είναι η δική μου λογική».

Ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε επίσης πως προφανώς και ιδρύει κόμμα με στόχο να «παίξει» κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση. «Είναι δυνατόν να κάνεις ένα κόμμα αν δεν πιστεύεις ότι αυτό θα γίνει κυβερνητικό και εσύ θα γίνεις αρχηγός», εξήγησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως όταν θα έρθει η ώρα να ανακοινώσει το κόμμα, θα έχει διανύσει περισσότερο δρόμο και «όλα τα κουτάκια θα έχουν γεμίσει», ενώ είπε πως με τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανοίξει κανένα διάλογο.

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως οι πολιτικές διαφορές με τα άλλα κόμματα μπορεί να είναι πολλές, αλλά επί προσωπικού δεν υπάρχει διαφορά με κανέναν. «Άλλωστε και η αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ, με τον τρόπο που την μεθόδευσα, δεν άφησε στοιχεία προσωπικού. Ούτε δημοσίευσα την επιστολή της παραίτησής μου που απέστειλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ούτε εκείνος το έκανε. Του ζητούσα εγώ να μην το κάνει. Ήθελα αυτό το πράγμα να είναι βελούδινο», εξήγησε.

Πηγή: ΕΡΤNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Λοβέρδος: Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ , δεν έφυγα από την πολιτική

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιστρέφει: Από αύριο θα είμαι παρών στην πολιτική

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας