13:38 Κυριακή 22 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ανέκδοτο της Όλγας για Πολάκη από τη σεξιστική ρητορική του Οικονόμου

Ανέκδοτο της Όλγας για Πολάκη από τη σεξιστική ρητορική του Οικονόμου

Έμπλεοι συγκίνησης αισθάνθηκαν όσοι διάβασαν την επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη στον Κώστα Τασούλα για τη συμπεριφορά του Βασίλη Οικονόμου απέναντι στη Δώρα Αυγέρη. Πέρα για πέρα απαράδεκτα όσα έπραξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά έχει σημασία να σταθούμε λίγο σε όσα έγραψε η Όλγα πριν πάμε στις αποτρόπαιες πράξεις του Οικονόμου.

«Είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρος του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο Κοινοβουλευτισμός και πάλι από συμπεριφορές και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές», ανέφερε η Γεροβασίλη προς τον πρόεδρο της Βουλής. Αν δεν υπήρχε η μαγική λέξη «πάλι», θα νομίζαμε ότι διαβάζαμε το πιο επιτυχημένο ανέκδοτο του Κοινοβουλευτισμού. Αλλά με αυτά τα τέσσερα γράμματα, η Όλγα μας έβαλε σε σκέψεις. Βρε, μήπως έγραψε «πάλι» επειδή είχε στο μυαλό της τον Παυλή τον Πολάκη; Στο κόμμα του τελευταίου, άλλωστε, δεν μιλούν για τραμπούκικες συμπεριφορές. Είναι σαν να λέει κάποιος για σχοινί μέσα στο σπίτι του κρεμασμένου.

Σχόλια

Αλλά ας μη σταθούμε περισσότερο στο ανέκδοτο με τον αψύ Κρητικό, ούτε και στη Γεροβασίλη, η οποία είχε χαθεί στο… ζάπινγκ την ημέρα που καιγόταν η Ανατολική Αττική.

Ας πάμε στον Οικονόμου, ο οποίος δείχνει πως έχει χάσει την μπάλα.

«Αλλού αυτά, όχι σε μένα. Εκεί που σε παίρνει. Είσαι για πολύ μεγάλο… Να σε ακούσουμε και να γελάμε. Είσαι και ανύπαρκτη στην επιτροπή», είπε ο Βασίλης επειδή προφανώς ζήλεψε τη δόξα του Πολάκη. Αν κι εδώ που τα λέμε, ακόμα και ο Παύλος είχε αποφύγει τέτοιες αγοραίες εκφράσεις όταν βρέθηκε απέναντί του η Φωτεινή Αραμπατζή.

Φαίνεται, όμως, ότι ο Οικονόμου ανέβηκε level. Εδώ που τα λέμε, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ο Βασίλης. Όχι παίξε γέλασε. Άρα μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Με το δικό του σκεπτικό, βέβαια, διότι ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία σχολίαζαν αρνητικά τη συμπεριφορά του. Μέχρι τώρα, άλλωστε, είχαν το πλεονέκτημα να καταδεικνύουν τον Πολάκη ως τον άνθρωπο που μετέτρεπε το Κοινοβούλιο σε πεζοδρόμιο. Ξαφνικά απέκτησε και η κυβερνώσα παράταξη κάποιον που ξεπέρασε τον Παύλο. Ίσως επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, όπως έλεγαν κάποιοι παραδοσιακοί δεξιοί, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν πώς από άνθρωπο του δικού του κόμματος ακούστηκαν τέτοιες εκφράσεις με ξεκάθαρα σεξιστικά υπονοούμενα. Γι’ αυτό προσπαθούσαν να αποδώσουν τη συμπεριφορά του Βασίλη στο παρελθόν του. Χωρίς, πάντως, να διευκρινίζουν σε ποια… στάση αναφέρονταν. Πρόκειται, άλλωστε, για πολιτικό με πολλές μετεπιβιβάσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τα ξερά κινδυνεύουν να καούν και τα χλωρά. Είπε όσα είπε ο Βασίλης και αν κάποιος αναζητήσει στο Google το όνομα «Οικονόμου» μπορεί να πέσει πάνω στον Γιάννη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είναι ένας ευγενής άνθρωπος.

Ένας πολιτικός στον οποίο δεν έχει να προσάψει κάτι κάποιος. Ούτε καν για μονταζιέρες δεν προσφέρεται ο λόγος του. Τόσο μεστός, συμπυκνωμένος και κρυστάλλινος είναι σε κάθε τοποθέτησή του. Κι έρχεται ένας άλλος Οικονόμου, ο Βασίλης, να δημιουργήσει σκιές στον Γιάννη. Ε, αυτό δεν το θέλουν ούτε οι Νεοδημοκράτες, δεν το θέλει ούτε και ο Θεός.

Μονταζιέρες

Η αναφορά στις μονταζιέρες, βέβαια, δεν είναι τυχαία. Εκεί απέδωσε ο Βασίλης τη φράση «δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του», που προκάλεσε αρχικά την παρέμβαση του Δημήτρη Κοτταρίδη στην ΕΡΤ κι έπειτα οδήγησε σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Αλλά δεύτερο ατόπημα μέσα σε μία εβδομάδα δεν αντέχεται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Τελικά είναι μεγάλο… πράγμα να ξεπερνάει ένας πολιτικός τον Πολάκη! Αν και θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση του Παυλάρα, ο οποίος θα ήθελε να βρισκόταν στην ίδια αίθουσα για να καθίσει να μετρήσει με τον Οικονόμου ποιος έχει πιο μεγάλη την… έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο.

Από την ΜΠΑΜ της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας