22:50 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ανεμβολίαστοι περιορισμοί: Θα επιστρέψουν τον μισθό τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ανεμβολίαστοι περιορισμοί: Θα επιστρέψουν τον μισθό τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ανεμβολίαστοι περιορισμοί: Νέα… προειδοποίηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τους εμβολιασμούς. Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε πως οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του εμβολιασμού και το πόσο σημαντικά είναι τα self tests για όσους επιστρέφουν από διακοπές.

Όπως υπενθύμισε, για τον σκοπό αυτόν, από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self tests από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους πολίτες ηλικίας 5-30 ετών.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι. «Να αξιοποιήσουν, δηλαδή, το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη».

Ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία η πανδημία πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους, ενώ σημείωσε πως το 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν την κάρτα Freedom Pass.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως από την 1η Σεπτεμβρίου ο νόμος που προβλέπει την αναστολή εργασίας για υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Όπως τόνισε, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν, γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, να επιστρέψουν την προκαταβολή μισθού που παίρνουν στα τέλη Αυγούστου. Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο, όπως είπε, ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας