17:45 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Αγγελής: Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος - Στο αρχείο η υπόθεση για πέντε αδικήματα

Αγγελής: Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος - Στο αρχείο η υπόθεση για πέντε αδικήματα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Ιωάννη Αγγελή, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Ταυτόχρονα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Παππάς έθεσε στο αρχείο την ίδια μήνυση για πέντε ακόμα αδικήματα.

Η παράβαση καθήκοντος, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταξίδι που είχε γίνει από την ομάδα των εισαγγελέων διαφθοράς στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018 για τη διερεύνηση της υπόθεση της Novartis. Σε εκείνο το ταξίδι, σύμφωνα με τη μήνυση της Ελένης Τουλουπάξη, ο κ. Αγγελής, ο οποίος τότε ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών που ερευνούσε η Εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis, καθώς έκρινε ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust.

Ο ίδιος πάντως σε υπόμνημα του είχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε επισημάνει ότι σε κάθε περίπτωση για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος θα έπρεπε η εξεταστεί αν η πράξη τιμωρείται με βάση το δίκαιο της Αυστρίας. Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι θα έπρεπε να υποβληθεί έγκληση από την ελληνική κυβέρνηση, κίνηση που δεν έγινε ποτέ.

Δήλωση Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, δίωξη που ασκήθηκε για «παράβαση καθήκοντος, σε δήλωσή του αναφέρει:“Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα”.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελή ασκήθηκε μετά από μήνυση της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ενώ αρχειοθετήθηκαν 5 αδικήματα που αναφέρονται στη μήνυση ότι διαπράχθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας