13:21 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αγγλία: 1.300 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από λάθος στο εργαστήριο

Αγγλία: 1.300 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από λάθος στο εργαστήριο

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι στη Βρετανία ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξ αιτίας ενός  εργαστηριακού σφάλματος στο σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι υπεύθυνοι του συστήματος αυτού επικοινώνησαν με πολίτες  οι οποίοι είχαν ενημερωθεί λανθασμένα  και τους ενημέρωσαν ότι το λάθος προήλθε από ένα πρόβλημα με μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στις εξετάσεις.

Εκπρόσωπος του Υγείας δήλωσε πως «Ελήφθησαν γρήγορα μέτρα για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και τους ζητήθηκε να επαναλάβουν την εξέταση και να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν συμπτώματα».

Το σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτησης  στην Αγγλία έχει επικριθεί έντονα για τα προβλήματα που παρουσίασε αφότου τέθηκε σε λειτουργία, και η Κυβέρνηση έχει  παραδεχτεί ότι δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά όσο έπρεπε. Τον Σεπτέμβριο, σχεδόν 16.000 θετικές εξετάσεις «χάθηκαν» από το σύστημα για πολλές ημέρες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ιχνηλάτηση των επαφών αυτών των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,6 εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 57.500 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης 

Κορωνοϊός: Τα καταστήματα ανοίγουν στην Ευρώπη, στον αντίποδα οι ΗΠΑ οχυρώνονται

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας