11:00 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

«Ανοιχτός» σε διάλογο με την «Ελληνικός Χρυσός» ο Π. Σκουρλέτης, υπό προϋποθέσεις

«Ανοιχτός» σε διάλογο με την «Ελληνικός Χρυσός» ο Π. Σκουρλέτης, υπό προϋποθέσεις

«Ανοιχτός» σε διάλογο με την «Ελληνικός Χρυσός» είναι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, όπως γνωστοποίησε με σχετική επιστολή του.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής διαλόγου με την εταιρεία, και θέτει και δύο προϋποθέσεις: Πρώτον την άμεση συμμόρφωση της εταιρείας με την υποχρέωση συνέχισης των εργασιών που δεν έχουν διακοπεί βάσει της κυβερνητικής απόφασης, και δεύτερον, την άρση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης διαχωρίζει την πράξη ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των Τεχνικών Μελετών για τα υποέργα Σκουριών και Ολυμπιάδας, από οποιαδήποτε εκ προοιμίου διάθεση αρνητικής τοποθέτησης, ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου.

Επίσης, αναφέρεται στην εξάντληση, από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου, των περιθωρίων για καλόπιστη επίλυση του ζητήματος με την παροχή νέας προθεσμίας συμμόρφωσης, ενός έτους.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει την αυτονόητη δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για συνεργασία στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησης του ζητήματος της μεθόδου μεταλλουργίας, υπό την προϋπόθεση της απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της προαγωγής του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας