7:34 Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ η Μέρκελ στην Αθήνα

Ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ η Μέρκελ στην Αθήνα

Την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ ανακοίνωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (28/ 29 Οκτωβρίου) την Αθήνα.

«Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών», επεσήμανε η Ουλρίκε Ντέμερ.

Την πρόσκληση για την επίσκεψη είχε απευθύνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του μήνα.

Η κ. Μέρκελ την είχε αποδεχθεί αλλά έπρεπε να οριστεί στη συνέχεια η ημερομηνία και να διευκρινιστούν, σύμφωνα με πληροφορίες της DW, «ορισμένα ζητήματα».

Αναφορικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης – το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο.

Την Παρασκευή το πρωί η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Στις συνομιλίες κατόπιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συζητηθούν, σύμφωνα με την κ. Ντέμερ, θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική συνεργασία, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα όπως και το προσφυγικό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου.

Βέβαια κανείς μέχρι τώρα δεν σχολίασε ότι η Άνγκελα Μέρκελ φτάνει στην Αθήνα στην επέτειο του «ΟΧΙ», δηλαδή του αγώνα των Ελλήνων  απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα.

Δεν σκέφθηκε κανείς  στην Κυβέρνηση πως  ίσως αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη μιας Γερμανίδας καγκελαρίου μια τέτοια μέρα στην Ελλάδα;

Iδιαίτερα όταν η συγκεκριμένη καγκελάριος δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπαθής στους Έλληνες     (το βεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις) λόγω της δεκαετούς “οικονομικής κρίσης” (το λέμε ευγενικά),  που φτωχοποίησε και αφαίμαξε κυριολεκτικά   τους πολίτες της χώρας μας;

Εκτός και αν την “τρώνε” οι τύψεις και έρχεται να ζητήσει κάποια «συγγνώμη… Και για να μην ξεχνάμε μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν που όμως ανακοινώθηκαν είναι οι διμερείς σχέσεις, η οικονομική συνεργασία, τα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα όπως και το προσφυγικό, λόγω της ημέρας ευκαιρία είναι για τον Έλληνα πρωθυπουργό και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξαναθέσουν επί τάπητος  και τις  γερμανικές αποζημιώσεις…λόγω της ημέρας…

Διαβάστε ακόμη

Τι λένε οι οπαδοί της Μέρκελ στην Ελλάδα;

Μέρκελ-Ερντογάν. Η τελευταία συνάντηση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας