20:45 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ανοίγουν πρεσβείες στη Ραμάλα η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία

Ανοίγουν πρεσβείες στη Ραμάλα η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία, η αναγνώριση από τις οποίες του κράτους της Παλαιστίνης προκάλεσε την οργή των ισραηλινών αρχών που κατηγορούν  τον Σάντσεθ ότι γίνεται “συνεργός στις εκκλήσεις για γενοκτονία του εβραϊκού λαού,  θα δώσουν “σθεναρή” απάντηση στις “επιθέσεις” της ισραηλινής διπλωματίας, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.

“Θα δώσουμε μια απάντηση (…) συντονισμένη με τη Νορβηγία και την Ιρλανδία, οι οποίες στοχοποιούνται από το ίδιο είδος αποτρόπαιης παραπληροφόρησης και επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, μια απάντηση “σθεναρή και ήρεμη” στις “προκλήσεις” αυτές, δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες σε δημοσιογράφους.

“Κανείς δεν μπορεί να μας εκφοβίσει (…) Δεν κάνουμε την εξωτερική μας πολιτική αντιδρώντας σε tweets, έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για τον δρόμο που πρέπει να πάρουμε”, πρόσθεσε.

Η απάντηση του Δουβλίνου, της Μαδρίτης και του Όσλο θα δοθεί “την κατάλληλη στιγμή”, σημείωσε.

Ο Άλμπαρες κατηγόρησε επίσης την ισραηλινή διπλωματία ότι “ενδιαφέρεται” περισσότερο “να μιλάει με tweets παρά για τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου”, της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, το οποίο έδωσε εντολή την Παρασκευή στο Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την στρατιωτική του επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νορβηγία και Ισπανία αναγνώρισαν και επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης

Το Ισραήλ ανακαλεί τους πρεσβευτές του σε Ιρλανδία και Νορβηγία, μετά την αναγνώριση της Παλαιστίνης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας