19:38 Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Άνοιξαν οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Άνοιξαν οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Από το πρωί είναι ανοιχτές οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και αναμένουν τους 44.856 δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου να προσέλθουν για να αναδείξουν νέους προέδρους και νέα Διοικητικά Συμβούλια.

Κατά το παρελθόν, οι δικηγορικές εκλογές και ειδικά αυτές της Αθήνας αποτελούσαν πρόκριμα για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό από τα πολιτικά κόμματα δινόταν το χρίσμα στους επικεφαλής των δικηγορικών συνδυασμών.

Φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, κανένα κόμμα δεν έχει επίσημα δώσει το χρίσμα σε κανέναν δικηγορικό συνδυασμό. Ούτε όμως οι συνδυασμοί αποδέχονται ότι υποστηρίζονται από κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Στηρίζονται κατά κανόνα στην προσωπικότητα του επικεφαλής του συνδυασμού και όσων απαρτίζουν τον συνδυασμό. Ενα από τα σκεπτικά αυτής της τακτικής είναι ότι έτσι μπορεί να προσελκύσουν ψηφοφόρους και από άλλους πολιτικούς χώρους, στηριζόμενοι στις προσωπικότητες και την αναγνωσιμότητα τόσο του επικεφαλής του συνδυασμού όσο των δικηγόρων που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί 28/11/21: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ

Αρχιφύλακας Κορίνθου: Είμαι αθώος! Άδικη η δίωξή μου-Με βασάνισαν (ηχητικό)

 Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας